150 jaar Koekjesfabriek, De Beukelaer – LU
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
MAANDAG
29
NOVEMBER

Maandag 29 november 2021

Za 11 september 2021 - Zo 19 december 2021

Geen tijdstip beschikbaar

150 jaar Koekjesfabriek, De Beukelaer – LU

Bovenrij 30

2200 Herentals

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Mondelēz International / LU (vroegere fabriek De Beukelaer) vierde in 2020 haar 150ste verjaardag. Samen met Antwerpen Koekenstad, Kempens Karakter en stad Herentals werkten ze een mooie tentoonstelling en enkele extra activiteiten uit.

De koekjesfabriek De Beukelaer werd in 1870 opgericht door Edward de Beukelaer, een jonge bakker uit Antwerpen. De Beukelaer was de eerste industriële koekjesproducent op het Europese vasteland en werd tot ver buiten de landsgrenzen bekend. De fabriek was bijna honderd jaar actief in het centrum van de stad, gaf duizenden Antwerpenaars werk en verleidde alle passanten met zijn zoete geuren. In de jaren zestig verhuisde de fabriek naar Herentals. Tot op de dag van vandaag is ze één van de grootste koekjesfabrieken in Europa.

In deze tentoonstelling reis je terug in de tijd naar de beginjaren in Antwerpen, de start in Herentals en leer je meer over het verhaal achter de koekjes. Voor de kinderen eindigt de leuke speurtocht in de exporuimte met een heerlijke beloning.

Gegidste rondleidingen
Een gids leidt groepen en scholen in ongeveer anderhalf uur doorheen de tentoonstelling en vertelt meer over de geschiedenis van de fabriek en het verhaal achter de koekjes. Reserveren kan tot 3 weken op voorhand via [email protected] of 014-21 90 88.
gids voor groepen van maximaal 25 personen: 65 euro per groep
gids voor scholen (vooral lagere scholen): 34 euro per groep.

Lu-Koekjesroute
Onze plaatselijke horeca zet heerlijke desserts en appetizers – bereid met LU-koekjes – op de kaart! Proef van de ouderwetse koekjestaart, sensationele snoepkoffies, de hippe Top-Your-TUCs en meer in verschillende horecazaken in Herentals.

Ontdek alle adresjes op www.handelshart.be/LUkoekjestoer.

De Beukelaer–LU goodie bag
Deze draagtas kost 15 euro en bevat een ruim assortiment aan Herentalse LU-koekjes en het boek De Beukelaer’s Fabrieken, over de geschiedenis van de Koekjesfabriek. De draagtas is tijdens de tentoonstellingsperiode te koop bij de dienst cultuur en toerisme van Herentals.

Open Monumentendag
Op Open Monumentendag, zondag 12 september, is de tentoonstelling open van 10 tot 17 uur.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker