When the water clouded over - Michael Dans
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
ZONDAG
12
DECEMBER

Zondag 12 december 2021

Zo 12 december 2021 - Zo 6 maart 2022

Geen tijdstip beschikbaar

When the water clouded over  - Michael Dans

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

Alles is begonnen met een foto van een stilleven, gefotografeerd bij zijn grootmoeder…

Gedurende meer dan twee jaren heeft Michael Dans botanische installaties gecreëerd en gefotografeerd. Hij ging daarvoor uit van vazen, stoffen of behangpapier, gevonden op vlooienmarkten of hier en daar geleend. Met een doorgedreven zorg voor het detail en de mise-en-scène identiek aan die van een schilder van stillevens, fotografeerde hij vervolgens het tableau. 

“Allegorieën of kitsch? Slechte smaak? Dat is niet zo zeker. Michael Dans heeft evenveel tederheid als intensiteit nodig om die oude juffrouwen te vergezellen naar hun laatste verblijfplaats, hun portret te maken ver verwijderd van de catalogi van bloemisten of tuincentra, en ons armvol die beelden te schenken die vergelijkbaar zijn met de postkaarten op glanzend papier die men vroeger aantrof, getooid met spreuken in gouden letters.”
Xavier Canonne, directeur Musée de la Photographie Charleroi

Afgestudeerd aan de Ecole Supérieure des Arts Saint-Luc in Luik, heeft Michael Dans een rondreizend leven geleid. Zo woonde hij in Luik, Amsterdam, Helsinki, Berlijn, Antwerpen… Artistiek drukt Michael Dans zich uit met installaties, performances, beeldhouwkunst, tekenkunst of fotografie. 

Hij stelde eerder tentoon in o.a. Centre National d’Art et du Paysage van Vassivière (Frankrijk), BPS22 Charleroi, Espace 251 Luik, Quartier 21 Wenen, Wiels Brussel en het Fotomuseum Charleroi. Begin 2018 maakte hij ook deel uit van de groepsexpo Lucifer needs fire in CCHA.

© Michael Dans
michaeldans.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker