Viering 75 jaar bevrijding / wapenstilstand en Robert De Preester
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 10 november 2019 (van 8u00 tot 14u00)

Maandag 11 november 2019 (van 19u00 tot 20u00)

Dinsdag 12 november 2019 (om 9u00)

Woensdag 13 november 2019 (om 0u00)

Donderdag 14 november 2019 (om 0u00)

Vrijdag 15 november 2019 (van 0u00 tot 16u00)

/

Viering 75 jaar bevrijding / wapenstilstand en Robert De Preester

1

9700 Nederename (Oudenaarde)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op 10 november slaan we met verschillende verenigingen de handen in elkaar om van “75 jaar Bevrijding / Wapenstilstand en Robert De Preester" een grote en grootse herdenking te maken in Nederename. Eveneens eren we die dag de oudstrijders en de gesneuvelden van ons dorp. De ganse week is er een tentoonstelling over WO2.

Een 25-tal oorlogsjeeps en -moto’s verzamelen vanaf 08u00 op het Ohioplein om daarna in colonne door Nederename te rijden en iedereen met getoeter uit te nodigen voor de plechtigheden van de dag. Deze “opwarmer” zal vergezeld worden van een trommelkorps en een oorlogssirene. Iedereen mag letterlijk wakker gemaakt worden voor wat er zich in het verleden heeft afgespeeld in en rond ons dorp.

Rond 08u45 is er een ontbijt voorzien voor hen en de andere medewerkers: De 25 vaandeldragers, de trompettist, de klaroenist en de leden van andere meewerkende verenigingen. Na dit ontbijt voor medewerkers en genodigden gaan we in stoet naar de Sint-Vedastuskerk.

Om 9u30 start de viering: “Vrede, hoopvolle wens voor ieder mens” (met heel wat medewerkers). Er zullen net als in de oorlogstijd chocoladerepen uitgedeeld worden aan alle aanwezigen en bij het verlaten van de kerk worden er bidprentjes van Robert de Preester aangeboden.

Aansluitend zijn er plechtigheden voor de oudstrijders en de gesneuvelden aan het oorlogsmonument in de Oudstrijdersstraat en op het kerkhof waar er beschermde grafzerken zijn van hen die gestorven zijn voor hun vaderland. De trommelaars en vaandeldragers, de fanfare en de trompettisten begeleiden de nodige resepectbetuigingen.

De oorlogsvoertuigen houden dan nog een rondrit op de parochie en zullen daarna te bezichtingen zijn op de parking van het OC Sint-Vaast.

Na de plechtigheden is er een receptie voor iedereen die aanwezig is. Ondertussen is er een uitgebreide tentoonstelling mét projectie over Robert De Preester, over de oorlog en de bevrijding en over de slachtoffers van onze parochie. Deze tentoonstelling, die plaatsvindt in de Sint Vedastuskerk, zal een ganse week toegankelijk zijn voor verschillende verenigingen en scholen of privépersonen.

Op maandag 11 november is er om 19u05 een VREDESROEP dor de belleman van Oudenaarde gepaard gaande met de last pots door het brandweerkorps en een optreden van “weekend stranger” een singer songwriter.

Nederename kijkt uit naar de toekomst, maar vergeet zijn verleden niet!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker