Het verhaal van de familie Bloch | Tina De Gendt en Karel Van Keymeulen
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 14 oktober 2019 (van 20u00 tot 22u00)

/

Het verhaal van de familie Bloch | Tina De Gendt en  Karel Van Keymeulen

Walpoortstraat 15

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €; De toegang is gratis maar we horen graag vooraf of u komt. Mail of bel vóór 11 oktober naar Boekhandel Walry: [email protected] of 09 222 91 67: 0,00 €

+32 9 2229167

De bakkersfamilie Bloch is tot ver buiten Gent bekend. Hun legendarische bakkerij in de Veldstraat bestond 110 jaar, van 1898 tot 2008. Maar behalve het succesverhaal van de ‘Patisserie à l’ Alsacienne’ is er het bewogen oorlogsverhaal van deze Joodse familie. Dat verhaal is veel minder bekend.

Tina De Gendt en Karel Van Keymeulen kregen exclusief toegang tot het familiearchief en reconstrueerden het meeslepende verhaal van een familie verscheurd door oorlog.

Het verhaal van de familie Bloch
Een Joodse familie op de vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tina De Gendt en Karel Van Keymeulen
In de vroege ochtend van 15 mei 1940 stapt wijkagent De Caster binnen in de kleine bakkerij op de hoek van de Veldstraat in Gent. “Het is tijd. Het front is gebroken.” De Blochs slaan op de vlucht voor het nazisme, maar daarbij scheurt de familie in tweeën. Wat volgt is een aangrijpend en verrassend actueel verhaal over gemiste kansen, verraad en de zoektocht naar rechtvaardigheid.

Tina De Gendt is historica. Ze werkte jarenlang als journalist, onder meer voor De Morgen. Eerder publiceerde ze bij Lannoo het lovend onthaalde boek Turkije aan de Leie. Karel Van Keymeulen zat als stadsjournalist, onder meer voor De Gentenaar, meer dan dertig jaar op de eerste rij van het nieuws in Gent.

Programma
Uitgever Katrien Van Oost verwelkomt.
Het boek wordt ingeleid door Alain Bloch.
Nadien gaan de auteurs in gesprek met Jacques en Nicole Bloch.
Luk De Bruyker brengt een fragment uit het poppentheaterstuk Jood … en fier.

We hopen u te mogen verwelkomen op maandag 14 oktober 2019 om 20 uur in de Minardschouwburg, Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent.

De toegang is gratis maar we horen graag vooraf of u komt. Mail of bel vóór 11 oktober naar Boekhandel Walry: [email protected] of 09 222 91 67

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker