Livestream: 'Year Of The Dog'
Muziek > Concerten
VRIJDAG
7
MEI

Vrijdag 7 mei 2021

Van 20u00 tot 21u30

Livestream:

Bevrijdingslei 32

2920 Kalmthout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Benjamin Britten ontmoet Sufjan Stevens
Year Of The Dog is het tweede totaalproject van KAOS Ensemble. In dit verrassende concertprogramma voor strijkkwartet en sopraan verenigt het jonge ensemble twee muzikale werelden en voert je mee door de droomwerelden van twee totaal verschillende componisten. Dit programma wordt verrijkt met een video artist die passende beelden zal maken.
De titel van het programma verwijst naar een nummer uit Sufjan’s album Enjoy Your Rabbit (2001). Een instrumentaal album met zeer veel electronische invloeden. Deze werden omgezet voor strijkkwartet en door het KAOS Ensemble gecombineerd met enkele gezongen liederen van Sufjan Stevens die een heel andere sfeer hebben.
Benjamin Britten zette enkele van de bijzondere gedichten uit de poëziebundel Illuminations van Arthur Rimbaud op muziek (1940). De muziek is voor muzikale begrippen binnen de klassieke muziek van de 20e eeuw vrij melodieus. De liederen variëren sterk van sfeer, tempo, toonsoort en lengte. Het is een hybride stuk, heel surrealistisch en evocatief, je maakt als het ware een emotionele reis door een droomwereld. Volgens het KAOSensemble de perfecte tegenhanger voor de droomwereld gecreërd door Sufjan Stevens.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker