Dakconcerten - Stadstoeren
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 10 juli 2021 (van 14u00 tot 20u00)

/

Dakconcerten - Stadstoeren

Begijnendreef 21

2300 Turnhout

€5

Basistarief: 5,00 €; UiTPAS: 1,00 €

Dakconcerten 10 juli 2021
Creative Factory nodigde de bezieler van het Turnhoutse casettelabel Gazer Tapes, Dries Hermans uit om drie van zijn aanverwante bandjes op het dak van de Begijnendreef 21 van jetje te laten geven. Het publiek kan zo van uit het Begijnenveldekenspark genieten van een middagje originele elektrische gitaarmuziek die voor de niet-kenners het ontdekken zeker waard zal zijn.

Start: 14u00
14u30 – 15u30
Kookaburra
Het Belgische kwartet Kookaburra is een garage/fuzz/psych-punk band met een thuisbasis in Antwerpen. Met hun wilde, energieke gitaarrock maken ze van iedere show een ware belevenis voor u en uw trommelvliezen. Het viertal is net zoals de Australische vogel, de boel piept, kraakt en rammelt langs alle kanten maar ze vergeten nooit de essentie: uiterst catchy garagerock songs maken. Eind 2020 verscheen het eerste volwaardige album getiteld ‘Dry Eyes / White Mice’ op het Turnhoutse label Gazer Tapes met de singles ‘Dacelo Novaguineae’, ‘Eddy In Space’ en het aanstekelijke ‘Thermodynamics’.

16u30 – 17u30
the Yummy Mouths
the Yummy Mouths uit Herentals zijn op de wereld gezet met maar één doel: op zoek gaan naar hét ultieme garage-pop nummer! Met hun in 2019 uitgebrachte eerste singles ‘You Forgot My Name’ en ‘On the Verge of Disaster’ deden ze een eerste poging. Met hun debuut EP 'UGH!' zetten ze hun zoektocht verder. Single ‘White Noise’ kreeg lovende recensies zowel nationaal als internationaal. Als kers op de taart werd de single ook uitgeroepen tot Catch Of The Day op Studio Brussel.
Verwacht van deze drie heren van Kempische makelij, sappige nummers met uitspattingen van punk-, surf- en garagerock.

18u30 – 19u30
Niels Hendrix & De Belevenissen
Door een rare speling van het lot heeft Niels Hendrix (zanger/gitarist van Fence en bezieler van FONS Records) in 2019 een aantal Nederlandstalige liedjes geschreven én op zijn eentje opgenomen tijdens nachtelijke sessies in zijn studio. Voor hij het wist was er een volledige plaat klaar. De eerste ruwe mixen waren al voldoende om Stijn Meuris, the godfather of Limburgse rock, van zijn sokken te blazen, en hij vroeg Niels dan ook als voorprogramma voor één van de uitverkochte Noordkaap-reunies in de nationale rocktempel AB. Speciaal voor de gelegenheid werd een band klaargestoomd, een powertrio met Alessio Di Turi en Lesley Troquet, dat onder de naam Niels Hendrix & De Belevenissen door het leven zal gaan.
Ondertussen heeft de Corona-pandemie een emmer roet over het eten uitgekapt, waardoor al die mooie plannen in het water zijn gevallen, en 2020 een rustig jaartje is gebleken. De eerste single ‘Lastig’ heeft gelukkig de ganse zomer de radiogolven mogen teisteren, en er waren een paar opmerkelijke concerten (onder meer bengelend aan een kraan op 50m hoogte, in een rusthuis of zelfs op een kerkhof ter ere van de vele Corona-slachtoffers).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker