Bunkerdag Oudenburg
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 23 mei 2021 (van 10u30 tot 15u30)

/

Bunkerdag Oudenburg

Marktstraat 25

8460 Oudenburg

Bunkerdag België - Oudenburg
Oudenburg doet voor het eerst mee met Bunkerdag! Trek op zondag 23 mei je laarzen aan en kom twee unieke monumenten uit de Eerste Wereldoorlog ontdekken.

In de westelijke rand van Oudenburg ontdek je twee bunkers uit WO I. Nergens liggen zoveel goed bewaarde bunkers van dezelfde verdedigingsgordel zo dicht bij elkaar. Ze werden gebouwd door een Duits pionierskorps in 1917-1918.

De bunkers langs de Zandvoordsestraat en de Goedeboterstraat kun je eenmalig van dichtbij bezoeken. Gidsen vertellen je meer over de bouw, hun functie en het leven in die bunkers. Voor de individuele bezoekers zijn er infopanelen voorzien. Re-enactors brengen het leven aan deze verdedigingslinie terug tot leven. Schrijf je snel in voor deze unieke ervaring!

Voor de rondleidingen is reserveren noodzakelijk, via [email protected] (inschrijven vóór 17 mei). Gidsbeurten voor de bunker in de Zandvoordsestraat zijn voorzien om 11:30, 14:30 en 15:30, voor de bunker in de Goedeboterstraat om 10:30, 13:30 en 14:30 (duur: 30 min.). De rondleidingen met gidsen zijn onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. De meest recente info vind je op: www.ram-oudenburg.be of www.oudenburg.be/erfgoedkring. Deze bunkerdag is een initiatief van de dienst cultuur van de stad Oudenburg, Erfgoedkring 8460 en IOED Polderrand.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker