Webinar Grenzen stellen zonder woorden
Opleidingen & Workshops
DONDERDAG
29
OKTOBER

Donderdag 29 oktober 2020

Van 19u00 tot 21u30

Webinar Grenzen stellen zonder woorden

thuis

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ook in ongewone omstandigheden heeft CM een aanbod op maat. Zo lanceerden we een reeks online sessies. Verschillende gezondheidsthema's komen aan bod die versterkend zijn in deze tijden. Ben je benieuwd welke online sessies wij in petto hebben? Neem een kijkje via www.cm.be/agenda . #samenenvoorelkaar

Mag je als ouders nog eisen stellen, duidelijke grenzen stellen? Hoe doe je dit, in tijden waar kinderen steeds mondiger worden?

Sinds een aantal jaren wordt vooral ingezet op het begeleiden van kinderen: inspraak, overleg, coachen: een terechte inhaalbeweging! Maar kinderen hebben ook nog steeds nood aan ‘leiderschap’: ouders die een aantal  grenzen aanbieden en bewaken op een respectvolle manier.

Als je grenzen stelt, gaan kinderen vooral je lichaamstaal ‘lezen’. Een juiste lichaamstaal is veel belangrijker dan je woorden. Het is je lichaam dat vertelt of je leiding neemt, twijfelt, kwaad of ontgoocheld bent, of er ruimte is voor discussie of niet. We verkennen de lichaamstaal verbonden met respectvol leiderschap en we verkennen ook de valkuilen. Ouders die echt leiderschap gebruiken, zijn kalm, duidelijk, niet boos of ontmoedigd en oeverloos geduldig... Geen nood, niemand is perfect en kinderen kunnen soms extreem grenzen verkennen. Maar wie het stap voor stap wil leren, ontmoet alleen maar voordeel voor jezelf als ouder en voor je kind.

Een samenwerking tussen CM, Opvoedingswinkel, Huis van het Kind, Vormingplus en Gezinsbond

Hoe werkt het? Schrijf je online in. Vóór de start van de online sessie krijg je een e-mailtje van ons. Daarin vind je de deelnamelink. Op het uur dat de sessie start, klik je de link aan. Veel plezier!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker