Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 14 juli 2021 (van 12u00 tot 16u00)

/

Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten

Gadeynehelling

8370 Blankenberge

Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben maar ook afval en de mogelijke problemen.

Tussen 12 uur en 16 uur kan je ons terugvinden aan het einde van de zeedijk ter hoogte van de Gadeynehelling. Doorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg je uitleg en gaan er korte doe-activiteiten door onder leiding van de aanwezige gidsen.
Schelpen zoeken en bij naam brengen, welk afval laten de mensen zoal achter, spelletjes rond strandvondsten, zeewater scheppen en onderzoeken, misschien komt er een kruier op bezoek, enz. Kortom voor elk wat wils.
We staan niet alleen stil bij wat we zien: ook microplastics, de verzuring van de zee en de klimaatopwarming kom(t)en aan bod. Bekijk met Natuurpunt en het strandlabo het strand eens door een andere bril!  Inschrijven is niet nodig. iedereen is tussen 12 en 16 uur welkom. Trek je laarzen aan!PRAKTISCHE INFOWelkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.Vanaf 12 jaar verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen.Raak geen objecten aan.Meebrengen:laarzenontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)mondmasker (1 per persoon verplicht te dragen vanaf 12 jaar)Aanbeveling voor risicogroepen
Als u tot een risicogroep behoort - senioren (65+) of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening - dient u af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico’s tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat u alleen (eventueel in overleg met uw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van uw persoonlijke situatie. Heeft u vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker