Vitamine T | Carolyn Steel
Kunst & Cultuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 17 mei 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

Vitamine T | Carolyn Steel

Cellebroedersstraat 13-15

3500 Hasselt

€5

Basistarief: 5,00 €; Verhoogde tegemoetkoming - 2.00: 2,00 €

De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en de stad en de ontwikkeling van steden. Voor haar is voedsel geen voorwaarde om te leven; het is de essentie van het leven zelf, de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Het verbindt ons met elkaar en met de wereld. Maar ons huidig productie- en consumptiepatroon heeft een zware impact op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit,…  
Toch schrijft Carolyn Steel: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.” Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten eten? En wordt ons eten dan niet veel duurder? Deze vragen leggen we voor aan Carolyn Steel.  
In 2008 verscheen Steels eerste boek 'Hungry City' ('De Hongerige Stad'). Ze presenteerde op de BBC en wordt wereldwijd gevraagd als spreker. Haar nieuwste boek 'Sitopia: How Food Can Save The World' verschijnt in mei 2021 in het Nederlands als ‘Wat gaan we eten?’.  
Voor Vitamine T wordt Steel geïnterviewd door Louis De Jaeger, eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van ByeByeGrass en promotor van voedselbossen. 
Deze activiteit kadert ook in de week van de korte keten

In samenwerking met Avansa Brugge, Avansa Citizenne, Avansa Gent-Eeklo, Avansa Halle-Vilvoorde, Avansa Kempen, Avansa Mid-en Zuidwest, Avansa Oost-Brabant, Avansa Oostende - Westhoek, Avansa regio Antwerpen, Avansa regio Mechelen, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender, Avansa Waas-en-Dender

Begeleiders: Carolyn Steel, Jane Price, Louis De Jaeger

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker