Online rondetafelgesprek: Hoe worden we samen 100 jaar?
Lifestyle > Gezondheid
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 18 mei 2021 (van 19u00 tot 21u30)

/

Online rondetafelgesprek: Hoe worden we samen 100 jaar?

Voldersstraat 1

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Santé op je gezondheid. En zeker vandaag in corona. Want alles voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar hoe krijg je dat? En wat betekent dat juist? Zin om hierover van gedacht te wisselen met andere Gentenaren? Dan is dit rondetafelgesprek de plek waar je moet zijn. Laat je inspireren door verhalen uit de wereldliteratuur en door gedreven sprekers. Daarna is het aan jou. Leg je eigen uitdagingen op tafel en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Comon is een collectief van wetenschappers, creatieve doeners & denkers, met maar één missie: van Gent een gezondere stad maken. Comon, da’s ook wij allemaal samen. Comon, doet ge mee?

Tijdens dit eerste rondetafelgesprek onderzoeken we of 100 jaar worden wel zo’n wijs idee is. En als dat zo is, bestaat er dan een geheim recept? Elke dag 2 eieren eten en een toerke rond de Watersportbaan lopen? Of gewoon met goesting tafelen en in ’t leven staan? Eén ding is zeker: het is makkelijker gezegd dan gedaan. We zoeken naar antwoorden in de literatuur en in de wetenschap.

Sprekers Tessa Kerre en Greet Cardon geven hints voor mogelijke uitdagingen. Tessa is kliniekhoofd hematologie UZ Gent & hoofddocent UGent. Haar dada? Helder communiceren en ook zorg dragen voor de mens achter de patiënt. Ze vertelt over wat we tot nu toe allemaal weten over gezond leven aan de hand van de case Blue Zones. Greet is gewoon hoogleraar aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan UGent. Samen met haar team onderzoekt ze hoe we kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen meer kunnen doen bewegen en minder doen zitten. Tips die ze ook deze avond met ons deelt.

Daarna steken we de koppen bij elkaar en gaan we zelf op zoek naar oplossingen voor een gezonder leven. Hoe kunnen we elke dag een pateeke eten en toch gezond blijven? Hoe kunnen we blijven knallen met onze vélo zonder blessures ...? Komaan en denk mee.

Dit rondetafelgesprek is de eerste in een reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatieve doeners en denkers van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Comon wil die uitdagingen verzamelen en bespreken. Met één idee gaan we concreet aan de slag, van testen tot uitvoeren. En dat samen met alle Gentenaars en met wetenschap en technologie als deel van de oplossing.

Hoe kan ik deelnemen?
Door je te registreren via https://www.eventbrite.be/e/rondetafelgesprek-hoe-worden-we-samen-100-jaar-tickets-151657793543.
Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?
Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker