Restauratie in detail
Evenementen > Opendeurdagen
VRIJDAG
20
NOVEMBER

Vrijdag 20 november 2020

Van 18u00 tot 22u00

Restauratie in detail

De Plaats

9910 Knesselare (Aalter)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november vindt de tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. 13 parochiekerken openen in samenwerking met COMEET hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit onze regio in de kijker.
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd en verschilt van kerk tot kerk, gaande van gidsbeurten tot lezingen, tentoonstellingen, concerten of een expo met werk van lokale kunstenaars.
De imposante Sint-Willibrorduskerk in Knesselare is een laat-neogotische parochiekerk uit 1893. Ze is gebouwd op de plaats van een vroeger bidhuis uit de 15de eeuw. De huidige kerk heeft een waardevol interieur met neogotische muurschilderingen en glasramen, en een stijlvol neogotisch meubilair uit het atelier van Bressers-Blanchaert. Andere blikvangers zijn de sacramentstoren, het hoofdretabel, de preekstoel en het gerestaureerde Vereeckenorgel.
De Sint-Willibrorduskerk werd in 1996 beschermd als monument omwille van haar grote architectuurhistorische en artistieke waarde.
Om dit belangrijk erfgoed in stand te houden, werd de kerk grondig gerestaureerd. Een doorlopende fotomontage geeft een boeiend zicht op het verloop van de werkzaamheden aan de gevels en daken. Kom zeker kijken, en ontdek meer over erfgoedzorg in het algemeen en neogotiek specifiek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker