Gwen Cresens solo - Sunset Sessies by Hangar 3020
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 25 mei 2021 (van 19u00 tot 20u00)

Dinsdag 25 mei 2021 (van 21u00 tot 22u00)

/

Gwen Cresens solo  - Sunset Sessies by Hangar 3020

Rijweg 171

3020 Herent

De laatste twee weken van mei toveren we de parking van Hangar 3020 om tot een openlucht theater voor 50 personen.
Gezellig én veilig!

Gwen Cresens is een Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur en componist. Hij studeerde klassieke accordeon aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds 1993 werkt Cresens met klassieke orkesten, theatergezelschappen en vele muzikale artiesten.

Interview De Standaard | Hit & Run - Gwen Cresens

Wat is uw vroegste herinnering?

Ik woonde als kind achter de kathedraal in Antwerpen. We wandelden vaak door de stad en kwamen er telkens die straatmuzikant tegen. Een accordeonist die mij betoverde. Dankzij hem ben ik beginnen spelen.

Welke levende persoon bewondert u het meest, en waarom?

Richard Galliano, Ry Cooder, Daniel Lanois, Jordi Savall, Dino Saluzzi. Grote Muzikanten die muzikale grenzen overschrijden. Daar onstaat naar mijn gevoel de mooiste muziek. Alfons Gulickx voor zijn legendarisch lekkere paardensteaks. Stef Van Alsenoy, hij maakt de beste Negroni’s ever.

Wat is uw meest onhebbelijke karaktertrek?

Controlefreak.

Wat was uw meest beschamende moment?

Ik gaf ooit een workshop voor accordeonisten op de Gentse feesten. We deden een toonmoment, alle studenten zaten in een halve cirkel op het podium. We speelden een blues, waarbij ieder om de beurt kort improviseerde. Ik liep zelf spelend rond over het podium om de zaken een beetje in goede banen te leiden. Maar ik had niet in de gaten dat mijn microkabels zich ondertussen rond mijn benen hadden opgerold, door al dat draaien en keren. Ik zat letterlijk volledig in de knoop.             Vraag maar aan Rony Verbiest en Jo Lemaire, zij waren erbij.

Wat wou u later worden als kind?

Eerst dirigent, dan popmuzikant en later terug dirigent. En dat is eigenlijk op een merkwaardige wijze gelukt. Ik heb met heel diverse artiesten samengewerkt en maak zelf producties, waar ik de muzikale leiding heb.

Foto © Johan Jacobs

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker