Cold Blood
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
DINSDAG
8
MAART

Dinsdag 8 maart 2022

Van 20u00 tot 22u00

Cold Blood

Bondgenotenlaan 21

3000 Leuven

€25

Basistarief: 25,00 €

De zaallichten doven. De camera draait. Actie!
Jaco Van Dormael, Michèle Anne De Mey en het collectief Kiss & Cry maken voor je ogen op het podium een film waarbij live kleine wereldjes worden gefilmd, bezield door zichtbare technici. Een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera's zweven en dansen mee, een stem vertelt.
Je herkent muziek van o.a. Ravel, Schubert, David Bowie en Janis Joplin en de stem van acteur Valentijn Dhaenens.
Na het enorme succes van Kiss & Cry, met ruim 300 vertoningen in 9 verschillende talen, in meer dan 20 landen, laten De Mey en Van Dormael ons kennismaken met Cold blood, opnieuw een meeslepend avontuur tussen nanodans en film. Een reis door ruimte en tijd, een virtuoze ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan én aan de magie van het theater.
Choreografe Michèle Ann De Mey begon haar carrière samen met Anne Teresa De Keersmaeker en kende ook internationaal succes met haar eigen dansvoorstellingen. Haar echtgenoot, Jaco Van Dormael, is de veel gelauwerde regisseur van films als Toto le héros, Mr. Nobody en Le huitième jour.
Pers en publiek reageerden bij de première uitzinnig. Verbluffend, wondermooi, een parel, kortom: een voorstelling die je zéker niet mag missen!
Gekozen door De Curatoren, Leuvense jongeren

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker