Philippe Thuriot - Bach in Time
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 19 september 2021 (van 11u00 tot 13u00)

/

Philippe Thuriot - Bach in Time

Graanmarkt 12

9400 Ninove

€14

Basistarief: 14,00 €; Reductie: 13,00 €; - 26 jaar: 7,00 €; Vriendenpas: 11,20 €

Bach in Time mag worden beschouwd als het opus magnum van Philippe Thuriot. Het is de culminatie van een vier-decennia-lange ontdekkingstocht doorheen een wijde variatie aan muziekgenres.

Zijn muzikaal parcours is als het ware een slingerbeweging tussen klassieke muziek (barok, hedendaags) en jazz, ondulerend met lichte muziek. Een keuze maken tussen deze stijlen zou voor een artiest als Philippe een ware zelfverloochening betekenen. De kruisbestuiving tussen al deze muziekstijlen is dan ook een natuurlijke volgende stap in zijn carrière. In Bach in Time komen alle wegen van deze accordeonist samen.

Thuriot laat zich in Bach in Time inspireren door Bachs orgelwerken en door zijn preludes en fuga’s voor klavecimbel. Ook de kleine werken uit Anna Magdalena Bach vormen een kiem tot iets nieuws. Er ontstaat een symbiose tussen Blackbird en 300 jaar oude muziek. Balkanmuziek ontspruit uit de Orkestsuite Nr 4 en in het bekende Air wordt nieuwe lucht geblazen, letterlijk.

Bachs werken worden ontrafeld tot op het bot. Ze worden X-rays. En Philippe kleedt ze hierna weer aan op zijn eigen onnavolgbare manier.

Bach in Time is een verrassend programma als eerbetoon aan ‘s werelds grootste muzikaal genie. Het is bij wijlen een poëtische trip, af en toe frivool, en daarna weer ernstig en sacraal, getuige het Argentijnse lied Alfonsina y el Mar, magistraal verweven met Wir setzen uns mit Tränen nieder uit de Mattheuspassie.

Boven alles is Bach in Time een spannend muzikaal avontuur met pulserende vaart. Een tot in trance ondergedompelde muzikale wereld waar je niet onaangeroerd uitkomt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker