A'CHANTER M'ER door IL NOSTROMO DEL SOGNO
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 november 2021 (van 15u00 tot 16u30)

/

A

Kerkplein

2950 Kapellen

€21

Basistarief: 21,00 €; VVK: 18,00 €

Mady Bonert: sopraan
Steven Marien: tenor
Katelijne Lanneau: blokfluiten
Marie Verstraete: vedel en trom
Ellen Schafraet: gotische harp en tintinnabuli

Il Nostromo del Sogno bedrijft muzikale vertellingen met een middeleeuwse twist. Hun voorstellingen flirten met de grens tussen concert en muziektheater. Het ensemble was eerder reeds te gast op Laus Polyphoniae in Antwerpen, in de Gentse Bijloke en op verschillende plaatsen in België en Nederland.
Il Nostromo del Sogno betekent 'de bootsman van de droom'. De naam is een toespeling op het middeleeuwse literaire gebruik om de verteller van een roman te laten indommelen, zonder dat hij evenwel echt slaapt; wat hem daarna overkomt, bevindt zich in de dorveille, tussen de oevers van het waken en het dromen, waar alles waar… en onwaar is.

programma:

A chantar m’er

de pikante correspondentie tussen een gravin en haar troubadour

De Europese feodale samenleving in de late 11de en vroege 12de eeuw liet weinig ruimte voor cinegeniek sentiment tussen echtelieden.
Vooral bij de adel was het sluiten van een huwelijk een zakelijke aangelegenheid die in eerste instantie de territoriale integriteit moest verzekeren. Huwelijkspolitiek was de geknipte manier om erfeniskwesties te regelen en gewapende conflicten te bezegelen of te voorkomen. Persoonlijke affectie jegens de huwelijkspartner was van ondergeschikt belang en bij de keuze van haar toekomstige echtgenoot had de jonge bruid weinig tot niets in de pap te brokken.

Door de band zag de adellijke jongedame haar bruidegom voor het eerst op de dag van het huwelijk; bleek hij vervolgens vrij van slaapapneu en een mondgeurtje, dan heette dat reeds een klein succes.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker