Archeologiedagen: Ontdek Vlierbeek
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 9u00 tot 16u00)

/

Archeologiedagen: Ontdek Vlierbeek

Abdij Vlierbeek 1

3010 Kessel-Lo (Leuven)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ontdek de archeologie van Vlierbeek. Bezoek de opgraving van de voormalige tiendenschuur of volg een rondleiding doorheen het abdijdomein. Kinderen kunnen zelf archeoloog worden en op zoek gaan naar archeologische vondsten! Op zaterdag brengen een boomgaardpicknick en zeisinitiatie je in contact met de abdijlandbouw van vroeger en nu.

Praktisch:
In de boomgaard:
9u-11u30: Werken in de boomgaard. Wil je helpen om deze prachtige plek te onderhouden, de bomen te verzorgen en gezellig samen te werken? Kom dan langs tussen 9u en 11u30.
9u-11u30: Zeisinitiatie. Heb je een (oude/herstelbare) zeis en wil je leren om deze handige eeuwenoude techniek te hanteren? Dan ben je welkom vanaf 9u na inschrijving via [email protected]
11u30-13u: boomgaardpicknick: Breng je picknick en deken mee en geniet van je lunch in dit mooie decor.
13u: Verhaal voor jong en oud. Na de lunch kan je genieten van een mythisch fantasieverhaal.
13u30: Een professioneel verteller neemt je mee voor een fascinerend verhaal over de link tussen een abt, een zoektocht en de boomgaard van Vlierbeek.

Aan de opgraving (in het verlengde van taverne In Den Rozenkrans):
13u-16u: Bezoek de opgraving. Wat is er gevonden? Je krijgt doorlopend uitleg bij de vondsten.
13u-16u: doorlopend kinderactiviteit: word archeoloog in Vlierbeek! Wil je zelf op zoek gaan naar archeologische vondsten, ben je niet bang om je vuil te maken en wil je weten wat een archeoloog allemaal doet? Dan is dit iets voor jou!
Om 14u30u en om 16u: Rondleidingen op het abdijdomein. Treed in de voetsporen van de voormalige monniken en ontdek de mooiste plekjes en de geschiedenis van Vlierbeek. Afspraak aan de opgravingszone.

Georganiseerd door Stad Leuven, Heemkundige kring Vlierbeek, Wijkboomgaard Vlierbeek, Werkgroep Natuurpunt Vlierbeek en Trefpunt Vlierbeek vzw.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker