UITGESTELD - Guido Belcanto - Zo goed als alleen
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 29 april 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

UITGESTELD - Guido Belcanto - Zo goed als alleen

Eilandstraat 6

8530 Harelbeke

€13

Basistarief: 13,00 €; ADD: 16,00 €; -26: 7,00 €

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied ... Waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden. Hij beschouwde dit als zijn missie waarin hij, ondanks de vele kritiek en tegenkanting in de beginjaren, hardnekkig bleef volharden en dat geloof heeft hem uiteindelijk gebracht tot waar hij
nu staat: een vaste waarde in het Vlaamse chanson, een invloedrijke figuur waar men niet omheen kan, een stroming op zich.

3 decennia lang bleef hij verder bouwen aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat. Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in eenieders hart. Uit dit onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met 2 fantastische muzikanten aan zijn zijde: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Dimitri Versmissen op gitaar.

Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door
de Koning van het Levenslied himself.

Met: Guido Belcanto
Gitaar, accordeon, piano: Lieven Demaesschalck
Gitaar: Dimitri Versmissen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker