OMG! Seven Senses Tour
Sport > Fietsen & Wandelen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 8 mei 2021 - Zo 29 augustus 2021

/

OMG! Seven Senses Tour

Sint-Baafsplein 2A

9000 Gent

€14

Basistarief: 14,00 €; Reductietarief groepen min. 15 pers.: 12,00 €; Gentenaars: 7,00 €; Reductietarief -26 jaar: 7,00 €; Reductietarief -19 jaar: 2,80 €; Reductietarief -12 jaar: 0,00 €

Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de OMG! Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!

Een wandelkaart leidt deelnemers langs bekende en minder bekende plekjes, achter de schermen van ambachtelijke winkeltjes, voorbij straatkunstwerken, en doorheen enkele opmerkelijke zintuiglijke installaties in iconische gebouwen.

Een waar feest voor de zintuigen!

Laat je meevoeren langs historische pareltjes zoals het Groot Vleeshuis en het Geeraard de Duivelsteen. Bevaar vervolgens de Gentse binnenwateren en aanschouw een spektakel van digitale projecties in de tunnel onder het François Laurentplein. Wissel zintuiglijke ervaringen en monumentale Gentse gebouwen af met verbluffende streetartkunstwerken. Grote namen als Hyuro, Pastel, Strook en Isaac Cordal laten hun creativiteit los op de stad en trakteren ons op indrukwekkende muurschilderingen en straatkunst. Of hou halt bij een aantal gepassioneerde Gentse makers. Betreed de winkel, werkplaats of het atelier van een ambachtelijke hedendaagse meester en krijg een unieke blik achter de schermen bij een van de vele vakmensen die de stad rijk is.

Zintuigen op scherp

Honger gekregen van al dat stappen? Ook je smaakpapillen worden niet verwaarloosd! Proef op één van de stopplaatsen van een ambachtelijk en lokaal geproduceerde lekkernij. Dankzij de geurinstallatie in het Geeraard de Duivelsteen waan je je dan weer als vanzelf in de paradijselijke tuin van de gebroeders Van Eyck. Ontdek hoe de bloemenrijke weide op het Lam Gods zou ruiken als je in het wereldberoemde schilderij zou kunnen stappen. Leg ten slotte je oor te luister in de Achtersikkel waar je kan genieten van een muzikale soundscape. Een immersieve ervaring die de geschiedenis en geheimen van het gebouw blootgeeft. Wie Gent eens op een totaal andere manier wil ontdekken, mag deze tour dus absoluut niet missen!

Stopplaatsen op de route

De Seven Senses Tour start aan de Van Eyck-shop & Meetingpoint in de Raadskelder. De Raadskelder bevindt zich vlak onder het Belfort en is de kelderverdieping van de Lakenhal. Je haalt er binnen het gereserveerde tijdslot je wandelkaart af en volgt het parcours op je eigen tempo. Kies uit de verschillende locaties en stel je eigen tour samen. Of maak het jezelf gemakkelijk en bewandel de gesuggereerde route.

OMG! Van Eyck was here! Ook in 2021

Ook in 2021 valt er nog heel wat te beleven rond onze Vlaamse meester en zijn Lam Gods. Ontdek het uitgebreide programma op vaneyckwashere.be!

Veiligheidsmaatregelen

De OMG! Seven Senses Tour is volledig aangepast aan de laatste nieuwe veiligheidsnormen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De opgelegde social distancing van anderhalve meter wo...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker