OMG! Seven Senses Tour
Sport > Fietsen & Wandelen
VRIJDAG
2
APRIL

Vrijdag 2 april 2021

Vr 2 april 2021 - Wo 30 juni 2021

Geen tijdstip beschikbaar

OMG! Seven Senses Tour

Sint-Baafsplein 2A

9000 Gent

€14

Basistarief: 14,00 €; Reductietarief groepen min. 15 pers.: 12,00 €; Gentenaars: 7,00 €; Reductietarief -26 jaar: 7,00 €; Reductietarief -19 jaar: 2,80 €; Reductietarief -12 jaar: 0,00 €

Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!
Een wandelkaart leidt deelnemers langs bekende en minder bekende plekjes, achter de schermen van ambachtelijke winkeltjes, voorbij straatkunstwerken, en doorheen enkele opmerkelijke zintuiglijke installaties in iconische gebouwen.

Zien en proeven
De zintuigen, daar draait het om in deze stadswandeling, de ogen de kost geven. Een deel van het parcours wordt bijvoorbeeld per boot afgelegd. In de tunnel onder het François Laurentplein is er een spel van licht en klank te aanschouwen, en in het Groot Vleeshuis kan je een muurschildering van 1448 bewonderen. Ook de smaakpapillen worden niet verwaarloosd, want op een van de haltes kunnen deelnemers in een weer tot leven gebracht 'pensenhuisje' proeven van een ambachtelijk en lokaal geproduceerde lekkernij.

Ruiken, horen en voelen
Een van de haltes is het Geeraard de Duivelsteen, waar bezoekers zich dankzij de geurinstallatie in de paradijselijke tuin van de gebroeders Van Eyck wanen. Ze ontdekken er onder meer hoe de bloemenrijke weide van het Lam Gods zou ruiken in het echte leven.

In de Achtersikkel kunnen bezoekers genieten van een muzikale soundscape. Een ervaring die de luisteraar onderdompelt in de geschiedenis en geheimen van het gebouw. Verder brengt de kaart bezoekers naar de Sint-Jacobskerk, waar installatiekunstenaar Honoré d’O met zijn tentoonstelling ‘De Handdoek van Van Eyck’ focust op spirituele tactiliteit.

Internationale straatkunst
De route brengt bezoekers ook langs hedendaagse streetartwerken van internationale topartiesten die speciaal voor het Van Eyck-jaar naar Gent afzakten. Hyuro, Pastel, STROOK en Isaac Cordal lieten zich inspireren door het Lam Gods en maakten een kunstwerk op het parcours van de OMG! Seven Senses Tour. Verder liggen er op de route winkeltjes van ambachtelijke Gentse makers die deelnemers een unieke blik achter de schermen gunnen en de geheimen van hun vakmanschap prijsgeven.

Veiligheidsmaatregelen
De OMG! Seven Senses Tour is volledig aangepast aan de laatste nieuwe veiligheidsnormen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De opgelegde social distancing van anderhalve meter wordt te allen tijde gegarandeerd. Deelnemers kunnen aan de hand van een kaart de tour individueel of met hun bubbel volgen. Op de verschillende stopplaatsen is er alcoholgel voorzien. Vrijwilligers houden een oogje in het zeil. Op de boot wordt slechts de helft van de maximumcapaciteit ingevuld en is het dragen van een mondmasker verplicht.

Een zomer vol Van Eyck
Met de start van de OMG! Seven Senses Tour heeft het Van Eyck-jaar de draad weer opgepakt. Veel activiteiten zij...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker