Kunstkeet | Kunstlabo op wielen trekt naar de Gentse wijken - UITGESTELD !!!
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 15 februari 2020 - Do 31 december 2020

/

Kunstkeet | Kunstlabo op wielen trekt naar de Gentse wijken - UITGESTELD !!!

Diverse locaties in Gent z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

OPGELET: De Kunstkeet is voorlopig gesloten omwille van de corona-maatregelen.
Het themajaar 'OMG, Van Eyck was here' inspireert twee Gentse academies, De Kunstbrug en de Academie voor Beeldende Kunst, tot een intense samenwerking. Samen ontwikkelen ze Kunstkeet, een kunstlabo op wielen. Net zoals de rondtrekkende troubadours uit de tijd van Van Eyck brengt Kunstkeet nog tot eind december 2020 muziek, dans, woord en beeld naar de Gentse wijken.

In de Kunstkeet brengen leerkrachten en leerlingen optredens, beeldende werkmomenten en exposities. Toeschouwers kunnen ook zelf deelnemen. Zo zullen leerlingen bijvoorbeeld gedichten maken met woorden die voorbijgangers hen aanreiken.

Door zelf naar de wijken te trekken, willen de academies buurtbewoners op een laagdrempelige manier kunst laten beleven. Het is ook een manier om het brede publiek te laten kennismaken met de twee Gentse academies.

Van wijk naar wijk
Kunstkeet kadert in het cultureel-toeristisch themajaar 'OMG, Van Eyck was here!'. Inspiratie voor dit project vonden de academies bij de rondtrekkende troubadours uit de tijd van Van Eyck. Voor de Kunstkeet verbouwden de twee academies een toiletwagen tot grote kijkdoos met een podium en ontmoetingsplaats. Overdag kunnen buurtbewoners binnengluren en na de schooluren kunnen ze genieten van de talrijke activiteiten die de leerkrachten en leerlingen van de academies voor hen in petto hebben.

Praktisch
Iedere maand trekt het kunstlabo op wielen naar een andere wijk. Zo reist de Kunstkeet onder meer naar Nieuw-Gent, de Brugse Poort, Sint-Amandsberg, het Prinsenhof, ... In iedere buurt blijft de Kunstkeet ongeveer een maand staan. Gentbrugge komt als eerste aan de beurt. De Kunstkeet staat van 15 februari tot 1 maart 2020 in het Frans Tochpark. Alle activiteiten zijn gratis.

Op zaterdag 15 februari van 10 tot 13 uur vindt in het Braemkasteel (Braemkasteelstraat 1, 9050 Gent) de feestelijke opening plaats.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker