Oostende en het koningshuis
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
WOENSDAG
4
AUGUSTUS

Woensdag 4 augustus 2021

Za 17 oktober 2020 - Zo 15 augustus 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Oostende en het koningshuis

Langestraat 69

8400 Oostende

€5

Basistarief: 5,00 €; Studenten, senioren, inwoners van Oostende, groepen vanaf 10 personen, personen met een beperking: 3,00 €; Kinderen en jongeren jonger dan 19 jaar, inwoners van Oostende op elke eerste zondag van de maand: 0,00 €

Achter de gevel van het Stadsmuseum gaat een rijke geschiedenis schuil. Het herenhuis in de Langestraat was lange tijd de zomerresidentie van Leopold I en Louise-Marie d’Orléans, de eerste koning en koningin van België.

De tentoonstelling focust op de nauwe band tussen Oostende en de monarchie. Bij blijde intredes werd de Belgische koninklijke familie feestelijk onthaald in de stad. De vele straten en gebouwen die een opmerkelijke band hebben met het koningshuis worden ook in de kijker gezet. Bijzondere aandacht gaat naar Louise-Marie d’Orléans (°1812- †1850) die voor haar gezondheid vaak in de Langestraat 69 verbleef en er ook overleed.

‘Oostende en het koningshuis’ werd samengesteld door de Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate en toont een selectie uit de collectie van de heemkring.


Uit voorzorg om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we je je bezoek te reserveren via 059 51 67 21 of [email protected], met vermelding van jouw naam, telefoonnummer, aantal personen, de dag en het tijdstip (tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 13.30 en 18.00 uur) waarop je graag het museum bezoekt. Meer info: www.oostende.be/stadsmuseum

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker