GEANNULEERD - De Koffie van Morgen - Le Ravage d’Ali Baba
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 23 mei 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

GEANNULEERD - De Koffie van Morgen - Le Ravage d’Ali Baba

€10

Basistarief: 10,00 €; Jongerentarief (t.e.m. 25 jaar): 5,00 €


Le Ravage d’Ali Baba van De Koffie van Morgen brengt prikkelende stijlen - een amalgaam van improvisatie, elektronica en filmische muziek - samen met exclusief beeld- en tekstmateriaal, en koppelt het aan een sterk maatschappelijk engagement. Geen klassiek concert, maar een onderdompeling in een intrigerende performance die het publiek meesleept én vrijheid biedt.
 
Voor de muziek deed Simon Plancke een beroep op een paar jonge kleppers van de Belgische jazz: Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, bekend van onder andere SCHNTZL, An Pierlé Quartet, Nordmann en Hypochristmutreefuzz. Ze trokken met vrijwilligers van Vzw Humain naar vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke. De gesprekken die ze daar hadden met mensen op de vlucht duiken op in een concertreeks bij JazzLab, maar ook op een album dat ze opnamen bij producer Koen Gisen.
 
Op 1 december 2019 verscheen via WERF Records een boek + cd. Het boek bevat teksten van 9 geëngageerde auteurs die ook meegingen naar de vluchtelingenkampen en hun indrukken en opgetekende verhalen verwerkten in persoonlijke bijdragen: Anne Provoost, Yasmien Naciri, Aya Sabi, Dalilla Hermans, Carmien Michels, Sabrine Ingabire, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Ann Lamon. Daarnaast bevat het boek fotomateriaal van Light Of The Children, dat kinderen zelf foto’s liet maken in de vluchtelingenkampen. 
 
> In samenwerking met KAAP> Ontdek hier de volledige muziekprogrammatie van Daverlo.
 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker