KRASJ presenteert ‘Het kind in u’ - van 3 tot en met 18 april in Ninove
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 3 april 2021 - Zo 18 april 2021

/

KRASJ presenteert ‘Het kind in u’ - van 3 tot en met 18 april in Ninove

Dreefstraat 16

9400 Ninove

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

KRASJ presenteert ‘Het kind in u’
Van 3 tot en met 18 april in Ninove

Driemaal is scheepsrecht, en dat geldt zeker voor KRASJ. Het parcours actuele kunsten in Ninove zag zijn vijfde editie eind 2020 twee keer gecanceld omwille van de coronamiserie, maar in de paasvakantie gaat het werk van 30 kunstenaars dan toch bim-bam-beieren over de stad.

Curator Griet Menschaert (kunstenaar en redacteur) nodigde dertig kunstenaars uit om te KRASJ’en. Geïnspireerd door het thema ‘Het kind in u' presenteren zij werk op zeven bijzondere locaties in het centrum van Ninove. Veel van deze kunstenaars maakten nieuw werk ter gelegenheid van KRASJ. Sommige gingen een unieke samenwerking aan, zoals Wim Adriaenssens en Kelechi Bosco in de oude maalderij op de Denderkaai. Op dezelfde locatie gaat de ‘duivenkapel’ van John Rausenberger in confrontatie met de coronacollages ’Kapellen’ van Benjamin Verdonck, en in de Koepoort vervlechten de erotische gedichten van Bodé Owa zich met het slangenwezen van Koenraad Tinel.

Voor de Ninovieters wordt KRASJ de eerste gelegenheid om de nieuwe culturele hotspot ‘Liberale Kring’ te ontdekken, met onder andere de tientallen meters traptekeningen van mama Rosalie en dochter Galathea van Waeyenberghe en de ‘droomwereld’ van Veroniek Van Samang. Maar evengoed is KRASJ de laatste kans om nog eens rond te dwalen in het legendarische ‘Café Passage’, dat een tijdelijk onderkomen biedt aan onder meer cartoons van Kamagurka, tekeningen van Randall Casaer en collages van Sylvia Sourinho (een van de deelnemende kunstenaars met Ninoofse roots).

KRASJ5 (‘Het kind in u’) toont daarnaast ook werk van Joost Jansen, Sas Schilten, Ignace Cami, Rebecca Horn, Warre Mulder, Renato Nicolodi, Griet Menschaert, Koenraad De Smet, Marijke Van Warmerdam, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool, Frank & Robbert / Robbert & Frank, Sarah Vanhee, Tintin Wulia, Alvin Arthur en Sunjoo Lee.

Reserveer je bezoek (dag en tijdslot) op www.ninove.be/krasj5

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker