Begeleide wandeltochten van het Europees Parlement
Evenementen > Rondleidingen
DINSDAG
27
JULI

Dinsdag 27 juli 2021

Zo 9 mei 2021 - Di 31 augustus 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Begeleide wandeltochten van het Europees Parlement

Place du Luxembourg 100

1047 Parlement Européen

Er is veel meer te ontdekken in de Europese wijk dan op het eerste gezicht lijkt en de beste manier om deze unieke buurt te verkennen is te voet. Tijdens de wandeltochten van het Europees Parlement kunt u de Europese instellingen ontdekken, maar ook de groene ruimtes van de wijk, de kunst, geschiedenis en architectonische pareltjes. Met een ervaren gids aan uw zijde, maakt u zich klaar om enkele van de best bewaarde geheimen van Brussel te ontdekken en antwoord te krijgen op al uw vragen.

De rondleidingen van 90 minuten vinden elk weekend plaats in de lente en zomer en zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en Duits. U dient vooraf online te boeken. Mogelijk zijn er op de dag zelf een aantal lastminute-plaatsen beschikbaar, maar bezoekers met een reservering krijgen voorrang.

Tijdschema
Zondag
Morgen - Nederlands: 10.00 uur, Frans: 11.00 uur
Middag - Duits: 14.00 uur, Engels: 15.00 uur

Ontmoet uw gids bij Station Europe, dat is gehuisvest in het oude treinstation op het Luxemburgplein en dient als welkomstpunt voor alle bezoekers van het Europees Parlement.

Bezoek de iconische Esplanade Solidarność 1980, een dynamische en multiculturele ontmoetingsruimte voor burgers. Hoeveel verschillende talen zult u horen spreken terwijl u in de voetsporen treedt van politici, journalisten en wereldleiders? Luister naar de verhalen over de mensen die hun naam aan de gebouwen gaven - wie waren Altiero Spinelli, Clara Campoamor, József Antall, Simone Veil en hoe hebben ze het Europa dat we vandaag kennen vormgegeven? Leer meer over de geschiedenis van het Europese project en hoe Brussel het kloppende hart daarvan werd. Ontdek hoe Europese instellingen het stedelijke landschap van de stad hebben gevormd terwijl u de Europese wijk verkent.

Sluit tenslotte uw tour af in het historische Leopoldpark. Ooit een dierentuin met allerlei soorten dieren, die nu culturele instellingen en historische monumenten, zoals de Solvay-bibliotheek, het Huis van de Europese geschiedenis en delen van de Berlijnse muur herbergt. Van hieruit vervolgt u uw reis door de Leopoldwijk, of stopt u gewoon en geniet u van het uitzicht. Voel u vrij om op elk moment uw gids vragen te stellen en tips te krijgen over wat er nog meer te doen is in de bruisende stad Brussel.


Lees alstublieft de volgende maatregelen voor een veilig bezoek. (Bijgewerkt: 29/04/21):
-De wandeltocht vindt buiten plaats.
-Rondleidingen moeten vooraf online worden geboekt.
-Het maximum aantal deelnemers aan een wandeltocht is negen (onder voorbehoud van veranderingen in de maatregelen van de Belgische Nationale Veiligheidsraad).
-Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten een gezichtsmasker dragen.
-Respecteer a.u.b. een afstand van 1,5 m tot andere bezoekers die niet tot uw huishouden behoren.

Gesproken talen : Duits, Engels, Frans, Nederlands

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker