- Il Gardellino & Raymond van het Groenewoud
Muziek > Concerten
WOENSDAG
9
MAART

Woensdag 9 maart 2022

Van 20u15 tot 20u15

- Il Gardellino & Raymond van het Groenewoud

schouwburgplein 14

€24

Basistarief: 24,00 €; -26 jaar: 6,00 €; Wildcard : 21,00 €; UiTpas-tarief (enkel voor houder van een UiTpas met sociaal tarief.): 4,80 €

Raymond van het Groenewoud, een van de meest invloedrijke Belgische artiesten ooit, behoeft nog weinig introductie. De tekstdichter, kleinkunstenaar en zanger begint de dag met ‘BWV 384 — Nicht so traurig, nicht so sehr’ van Johann Sebastian Bach.
‘s Avonds duikt Bach opnieuw op: zijn wonderlijke ‘BWV 396 — Nun sich der Tag geendet hat’ begeleidt Van het Groenewoud de nacht in. Die grenzeloze liefde voor Bach inspireerde topcellist Benjamin Glorieux om een brug te slaan tussen de barokreus en de popheld.
Samen met de wereldvermaarde Kortrijkse hoboïst Marcel Ponseele en het gelauwerde barokensemble Il Gardellino creëert Glorieux een unieke voorstelling waarin de ontroerende poëzie van Van het Groenewoud en het contrapunt van Bach als het ware versmelten. Kom zelf ontdekken dat hun twee schijnbaar heel verschillende werelden helemaal niet zo ver van elkaar af staan.
Naast een streling voor het oor van de barokliefhebber, is deze voorstelling ook een ode aan de magistrale taal waarmee Van het Groenewoud het alledaagse leven omtovert tot oorwurmen en gouden klassiekers. Een verrassende cocktail die wonderwel smaakt. En bovendien het gedroomde openingsconcert van de twaalfde editie van Festival Kortrijk.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw i.h.k.v. Festival KortrijkSchouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker