GEANNULEERD - Expo Brand - verboden boeken
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 10 december 2020 (van 18u00 tot 20u00)

Vrijdag 11 december 2020 (van 18u00 tot 20u00)

Zaterdag 12 december 2020 (van 16u00 tot 18u00)

Zondag 13 december 2020 (van 16u00 tot 18u00)

/

GEANNULEERD - Expo Brand - verboden boeken

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De expo over verboden boeken - BRAND - is in het najaar te bezichtigen in Hasselt.
Laat je meeslepen door de gecensureerde boeken die onze protagonisten uitkozen om mee gefotografeerd te worden. Naast de foto's lees je telkens ook de motivatie achter hun keuze! Een boeiend verslag over het leven van ongewenste boeken die het politieke of morele bestel beschaamden. De tentoonstellingen worden opgebouwd volgens strikte coronamaatregelen en kunnen dus veilig bezocht worden. Vergeet zeker je masker niet!

Aansluitend op de expo op donderdag 10 december geeft Christoph Busch een lezing 'Mijn kamp. Censuur vroeger, vandaag en in de toekomst' (onder voorbehoud van de covid-19 maatregelen). De lezing wordt gratis aangeboden, inschrijven verplicht via e-mail.

Op 10 mei 1933 kwam een horde nazi’s samen op de Bebelplatz in Berlijn om gehoor te geven aan de oproep van propagandaminister Joseph Goebbels. Alle boeken die niet pasten binnen het canon van de nazi’s werden op de brandstapel gegooid. Boeken van onder meer Heinrich Mann, Sigmund Freud, Erich Maria Remarque en Karl Marx gingen in vlammen op. Censuur is van alle tijden. Kritische stemmen zijn de luis in de pels van autocratische regimes. Alle middelen worden ingezet om hen monddood te maken. Censuur is nog steeds een realiteit in verschillende landen. Auteurs worden nog steeds vervolgd, boeken nog steeds verbrand. Censuur druist in tegen de mensenrechten, en dat kunnen wij niet aanvaarden. Met de fototentoonstelling Brand willen wij de strijd tegen censuur onder de aandacht brengen. Bekende en onbekende lezers laten zich fotograferen met een gecensureerd boek dat hen heeft ontroerd, een boek waarvan ze hopen dat het opnieuw gelezen wordt. En opnieuw. En opnieuw.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker