Zuidpool
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 17 april 2021 (van 20u00 tot 0u00)

/

Zuidpool

Kerkstraat 24

9200 Dendermonde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De stervende Admetos wordt door de goden gered. Tenminste: als hij iemand vindt die in zijn plaats wil sterven. Een verzoek waarmee hij al zijn vrienden lastigvalt. Maar niemand is bereid. Uiteindelijk biedt zijn vrouw Alkestis zich aan. En nu ligt zij in zijn armen dood te gaan.

Zo begint het oudste overgeleverde stuk van de Griek Euripides. Over de zucht naar onsterfelijkheid en de inwisselbaarheid van mensenlevens. Wie heeft meer recht op leven? Kan een mens deze vragen aan? Moet hij of zij die aankunnen?

Deze blijkbaar eeuwige vragen zijn verwerkt in een stuk dat weigert te kiezen of het een tragedie of een komedie is en dat voorbij de grens van tragedie of satire gaat.

Sofie Decleir en Koen van Kaam spelen in deze post pandemische Coronatijden het volledige stuk met z'n tweeën. Tien personages. Twee spelers. Kleine mensen, grote vragen....

credits
met Sofie Decleir & Koen van Kaam tekst Euripides (438 v.C.) regie Jorgen Cassier vertaling Johan Boonen kostuums Andrea Kränzlin techniek Eva Dermul productie Zuidpool

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker