KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Aanwinsten en de Collectieve Collectie / Taxandriam...
Evenementen > Rondleidingen
ZONDAG
15
NOVEMBER

Zondag 15 november 2020

Van 0u00 tot 23u59

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Aanwinsten en de Collectieve Collectie / Taxandriam...

Begijnenstraat 28

2300 Turnhout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

We dromen over voorwerpen die er lief uitzien en ontdekken dingen waar we het nut niet van kennen. Vind jij een orde in objecten met dezelfde kleur? En wanneer wordt iets brol? Kunnen we ‘dingen’ ontmoeten?

Het Taxandriamuseum nodigt je uit voor een bezoek aan de expo ‘AANwinsten UITgestald – 20 jaar verzamelwoede’ en de Collectieve Collectie, waar er resultaten van workshops met Kunstenaar Kristof Van Gestel getoond worden én je ontdekt welke schatten er achter de muren van een museum schuilen.

Studenten van de Karel de Grote Hogeschool stoomden in het museum voor Kunstendag voor Kinderen in het bijzonder een heel nieuwe formule klaar, aan jou om deze te komen ontdekken!

Op wandelafstand vind je De Warande, daar neem je zélf deel aan een workshop. Tijdens Brol ordenen we onze gedachten en dingen. We gebruiken twee verzamelingen van ongebruikelijke voorwerpen, aangeleverd door filosoof Jaap Kruithof en kunstenaar Kristof van Gestel. Kruithof verzamelde tien dozen vol ‘prullaria en brol’, zoals hij ze zelf noemt. Daarnaast zijn er de onverwachte, soms knotsgekke dingen uit ‘de Collectieve Collectie’ van Kristof Van Gestel. Samen met het publiek maakte hij die collectie van ‘zwerfgoed’, alledaagse voorwerpen die veel zeggen over onze maatschappij maar die we meestal niet bewaren.

Bezoek aan het museum is voor gezinnen met kinderen van 5 tot 10 jaar, de workshop richt zich op kinderen van 5 tot 7 jaar. (meer info en kans tot inschrijven op de website van De Warande) Beide activiteiten kunnen ook los van elkaar bezocht worden.

Bezoek aan de exposities in het Taxandriamuseum:
Van 11 tot 17 uur
Reserveren is niet nodig, de toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar.

• Brol is een organisatie van De Collectieve Collectie, Kunst in Zicht, Erfgoed Noorderkempen en het Taxandriamuseum.
• Brol is een concept: Kristof Van Gestel, Ilse Daems, Luk Lenoir
• De verzameling van Jaap Kruithof behoort tot de collectie van het MAS en is in langdurige bruikleen bij Kunst in Zicht.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker