Sint-Jans­feest | Volksfeest voor jong en oud
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 24 juni 2021 (van 0u00 tot 0u00)

Vrijdag 25 juni 2021 (van 0u00 tot 0u00)

Zaterdag 26 juni 2021 (van 0u00 tot 0u00)

Zondag 27 juni 2021 (van 0u00 tot 0u00)

/

Sint-Jans­feest | Volksfeest voor jong en oud

Diverse locaties in Gent z/n

9000 Gent

Ook ten tijde van Van Eyck werd het Sint-Jansfeest gevierd. Met een vier dagen durend corona-proof festival zetten we de traditie verder. Het wordt een heuse ‘best of’ van het Van Eyck-jaar met concerten, expo’s, lezingen, workshops, culinaire festijnen, relaxen in een park dat voor de gelegenheid volledig in middeleeuwse sfeer baadt, … Ook de jongste Van Eyck-fans komen zeker aan hun trekken!


Proef, feest, beleef als een bourgondiër
Heel binnenkort kan je voor de verschillende evenementen tickets reserveren.

Middeleeuws feest in het park, ‘Party like it’s 1439!’
Van vrijdag tot zondag wordt het Astridpark aan de Lousbergskaai het kloppend hart van het Sint-Jansfeest! Het park wordt omgetoverd tot een middeleeuwse tuin. De perfecte plek om met je vrienden of familie af te spreken. Gezellig een glaasje drinken, Van Eyck-style streetfood, deelnemen aan een workshop van een Gentse maker, een concertje meepikken, … het kan er allemaal. Ook de allerjongsten zijn er welkom.

Gent Festival van Vlaanderen herneemt ‘Listen to the Lamb’
Op vrijdag en zaterdag verandert de Gentse binnenstad in een wonderbaarlijke muzikaal veelluik. Gent Festival van Vlaanderen brengt dan met Listen to the Lamb! een ode aan het Lam Gods.

Dit alles verspreid over unieke locaties: de Vooruit, de Sint Jacobskerk, de Groenzaal, de Gentse Opera en het 18de eeuwse stadspaleis Hotel d’Hane Steenhuyse. De op en top Gentse samenwerking was vorig jaar al eens te zien op de Bijlokesite en kon op heel wat belangstelling rekenen. Een tweede editie kon niet uitblijven.

Ook op het programma en zeker niet te missen
Jef Neve meets Lights on Van Eyck, Wouter Deprez brengt 'De werkelijke waarheid achter het Lam Gods', 'Het Mysterie Onthuld' van Taptoe's Erf brengt een figurentheaterstuk voor jong en oud. Er is ook nog de kleutertheatervoorstelling 'Het lam van Jan' door 4hoog en de groepsexpo 'Op eigen hout' onder de Stadshal, een initiatief van Kunstwerkt. Er zijn extra schoolvoorstellingen van 'Wa is da met da lam'. Tijdens de duur van het Sint-Jansfeest kan het bezoekerscentrum van de Sint Baafskathedraal ook laat in de avond bezocht worden!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker