MONOS
Film
WOENSDAG
9
MAART

Woensdag 9 maart 2022

Van 14u00 tot 16u00

MONOS

Brieleke 16

2160 Wommelgem

€5

Basistarief: 5,00 €

Koortsdromerige kindsoldatenfabel.

‘Monos’ is een adembenemende overlevingssaga die zich afspeelt in de Zuid-Amerikaanse jungle. De film volgt een jonge groep tienerguerrillero's die een Amerikaanse gijzelaar moeten bewaken. Een genadeloos, overweldigend verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn ‘monos’ (apen), commando’s die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuwe opdracht. Naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter, moeten ze ook de koe Shakira gaan verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis. De jolige sfeer waarin gelachen en gestoeid werd, slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

‘Monos’ is een avontuur waarin je overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en een beklijvende sound design. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. Deze mix tussen ‘Apocalypse Now’ en ‘Lord Of The Flies’ is een echt prijzenbeest. Zo wist de film twee prijzen in de wacht te slepen op het afgelopen Film Fest Gent, waaronder die voor beste soundtrack en sound design.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker