Die Verdammte Spielerei
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZONDAG
6
FEBRUARI

Zondag 6 februari 2022

Van 15u00 tot 20u00

Die Verdammte Spielerei

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€22

Basistarief: 22,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 20,00 €; VVK -26 jaar: 20,00 €; VVK +65 jaar: 20,00 €

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronapandemie wordt het concert verplaatst van zondag 7 maart 2021 naar zondag 6 februari 2022 om 15u. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, tickethouders krijgen een e-mail met praktische info.

Die Verdammte Spielerei breidt uit. Met ruim 10 muzikanten en 2 dansende zangeressen snijden ze het oeuvre van Bert Kaempfert aan, één van de grootste songschrijvers uit de jaren ‘60. Het reusachtige muzikale repertoire van de man is naast de bratwurst wellicht het strafste wat Duitsland voortgebracht heeft sinds de Tweede Wereldoorlog. Met Kaempferts compositie Strangers In The Night had Frank - Blue Eyes - Sinatra een wereldhit te pakken. Je kent ongetwijfeld A Swingin’ Safari, een nummer dat al jaren steevast een plek krijgt in de setlist van de Spielerei. Denk ook aan Living It Up dat gebruikt werd voor de Vlaamse jeugdserie Kapitein Zeppos.

De Verdammte Spielerei kaapt niet alleen Kaempferts muziek, maar ook zijn stijl. Vreugde en plezier stromen van het podium. Stefaan De Winter praat, zingt en grapt de voorstelling aan elkaar. Het wordt een namiddag vol vrolijkheid en vergeten wereldhits uit de jaren ’60, toen muziek nog werd gespeeld met vlinderdas en niet in gescheurde jeans. Geen dubbele bodems maar schitterende, eenvoudige oorwurmen die nog weken zullen nazinderen. Kaempfert-geweiss!

“I want to make music for everyone. It must be enjoyed by all. Otherwise it is pointless.” - Bert Kaempfert

“Er is niets mis met vrolijkheid, de wereld is al droevig genoeg!”
- Stefaan De Winter

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker