Avondlijke vocale klanken
Evenementen > Opendeurdagen
VRIJDAG
20
NOVEMBER

Vrijdag 20 november 2020

Van 19u00 tot 21u00

Avondlijke vocale klanken

Oosteeklo-Dorp

9968 Oosteeklo (Assenede)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november vindt de tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. 13 parochiekerken openen in samenwerking met COMEET hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit onze regio in de kijker.
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd en verschilt van kerk tot kerk, gaande van gidsbeurten tot lezingen, tentoonstellingen, concerten of een expo met werk van lokale kunstenaars.
De kerk van Oosteeklo werd in 1781 opgetrokken naar het voorbeeld van de kerk van Lembeke (1776). De klassiek aandoende driebeukige kerk wordt gekenmerkt door een massief aandoende westtoren en een sober interieur met diverse neogotische accenten.
Onder gregoriaanse gezangen is de kerk van Oosteeklo tijdens de Nacht het decor voor de tentoonstelling van een oud antifonarium. Dit tegenzangboek uit 1498 is afkomstig van de abdij van Oosteeklo en wordt via een beeldmontage voor het eerst aan de bezoekers getoond. Een unieke kans dus, om dit kleurrijk historisch stuk te ontdekken!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker