Klankschaalsessie door KWB Tervuren
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 22 mei 2021 (van 15u00 tot 16u00)

/

Klankschaalsessie door KWB Tervuren

Markt 7

3080 Tervuren

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Om 15 u op het grasveld tussen de Keizerinnedreef en het Afrikapaleis. Je kan er op voldoende afstand van elkaar zitten of zelfs neerliggen als je een matje meebrengt.

Klankschalen zijn ronde metalen kommen. Ze worden al eeuwen gebruikt in onder andere Tibet, Nepal, China en Japan. Daar worden ze nog steeds gebruikt als:
• Kommen om voedsel in te bewaren en uit te eten.
• Ritueelschaal bijvoorbeeld bij offers of begrafenis
• Muziek en meditatie-instrument
Klankschalen zien er prachtig uit en zijn gemaakt van verschillende soorten metaal. Er bestaat een mooi verhaal dat de klankschalen bestaan uit de zeven metalen; goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin. Deze zeven zouden staan voor de zeven zichtbare hemellichamen uit ons zonnestelsel. Het gaat om de klank en trilling die je hoort en voelt. Door de vele metalen en de veelvoud aan frequenties ontstaan meerkleurige klanken die rijk zijn aan natuurtonen. Grote, kleine, dikke en dunne klankschalen, ze hebben allemaal hun eigen unieke geluid en hun eigen effect.Deze klanken geven een helend effect op je lichaam en geest.

Deze activiteit kadert in een promotiecampagne van Toerisme Vlaams-Brabant die de vele tuinen en parken die onze provincie rijk is in de kijker zet. Het park van Tervuren mag in deze campagne uiteraard niet ontbreken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker