An Pierlé Quartet | Wiga Waga - i.s.m. JazzLab
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 4 september 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

An Pierlé Quartet | Wiga Waga - i.s.m. JazzLab

Wolvestraat 37

9600 Ronse

€16

Basistarief: 16,00 €; -26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen: 14,00 €; inwoners Ronse met VT-pas cat. 2: 12,00 €; inwoners Ronse met VT-pas cat. 1: 5,00 €

Een knetterende mix op de wip tussen pop, jazz en experiment

Het An Pierlé Quartet is een versmelting van het jonge jazzduo SCHNTZL met singer-songwriter An Pierlé en muzikant-producer Koen Gisen. Ze verkennen elkaars werelden met een verfrissende openheid. Het kwartet brengt veelzijdige experimentele popmuziek met een twist, die zich strekt van serene en open landschappen naar expressieve Brechtiaanse cabaret-fun, met een gezonde dosis noise en trompetgeschal versmolten met psychedelisch grooves.

An Pierlé maakte haar opgemerkte entrée als finaliste van Humo’s Rock Rally 1996. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Belgische muziek, een artieste die resoluut haar eigen koers volgt. In 2017, tijdens een residentie in het Gentse SMAK, tastte ze haar grenzen af met toevalligheden en improvisatie. Hendrik Lasure en Casper Van de Velde, die op dat moment hun eerste album opnamen bij Koen Gisen, werden al snel nieuwe kompanen.

In 2018 kreeg het kwartet de vraag om muziek te maken voor de voorstelling ‘Sylvia’, onder de koepel van Théâtre National. De vier ontwikkelden een heel eigen taal, een soort van experimentele pop die een smeltkroes is van ideeën en stijlen. Jazz, pop, cabaret, improvisatie; ze kwamen allemaal samen in een opvallende mélange. Die stond aanvankelijk ten dienste van een voorstelling, maar gaan ze nu verder uitdiepen. Pierlé’s composities zijn bewust compleet open gelaten voor experiment en improvisatie, maar nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën.

Pierlé neemt natuurlijk plaats achter de piano en zingt, maar ze waagt zich ook aan trompet. Lasure gebruikt zijn synth als klankgenerator en speelt met ritmische loops, terwijl Van de Velde inzet op verbeelding en kleurrijke ritmes. Sluitstuk en wild card van de band is multi-instrumentalist Koen Gisen, op sax, basklarinet en gitaar. Dit wordt geen klassieke jazz, maar de eclectische muziek is wel doordrongen van de geest ervan: vrijheid en dialoog. Het kwartet stelt bovendien een nieuw album voor!

An Pierlé: zang, piano, trompet
Hendrik Lasure: synthesizer, loops
Koen Gisen: basklarinet, saxofoon, gitaar
Casper Van de Velde: drums

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker