Extra weekend: Expo Art Doesn't Pay The Rent
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 26 december 2020 (om 14u00)

Zondag 27 december 2020 (van 0u00 tot 18u00)

/

Extra weekend: Expo Art Doesn

Frans Musinstraat 19

8400 Oostende

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Nog een extra weekend...... Op 26/12 en 27/12 is er nog een mogelijkheid om de werken van de leerkrachten van KAZ te gaan bekijken in het CAS. DOEN!
In 1820 ontstond de huidige kunstacademie als tekenschool voor jeugd die eerder geschikt was voor een alternatieve opleiding … De Kunstacademie aan Zee ontgroeide ondertussen ruim de kinderschoenen en staat fier als een kleurrijke vuurtoren in het kunst-educatieve landschap.

KAZ zag voor de tweehonderdste verjaardag graag een groot feest, bij voorkeur met oneindig veel artistieke toeters en bellen, vele vrienden en een knoert van een taart ... We kregen nog de kans niet, maar wat nog niet is zal zeker nog komen! Ondertussen doen we kleinere acties, komen er subtiele ingrepen en tellen we vol spanning af tot het moment dat alles weer kan.

Dit 200 jarig bestaan is meteen de ultieme gelegenheid om ook eens de kunstenaars binnen ons leerkrachtenteam uit te lichten en nodigde een twintigtal leerkracht-kunstenaars van de recentste generatie uit. Zo eren ze ook een beetje op hun manier het 200 jarige bestaan. Je kent het werk of de kunstenaars ongetwijfeld van individuele expo’s, publicaties en kunstenfestivals in binnen of buitenland. Ze hebben een uitgebreid persoonlijk portfolio of een belangrijk spoor in het actuele artistieke landschap. Wie ze kent zal verheugd zijn, wie ze nog niet kent op z’n minst verwonderd.

Expo EXTRA weekend geopend

Oorspronkelijk werden de werken tentoongesteld in de prachtige galeriesetting van het CAS. Jammer genoeg werd de expo vroegtijdig beëindigd ten gevolge van de verstrengde coronamaatregelen.
Maaaarrrrr...... gezien de huidige lichte versoepelingen kregen we groen licht om de expo nog 1 extra weekend te openen!! Op 26 en 27 december zal CAS de deuren voor ons openstellen. Dit telkens van 14u tot 18u. Uiteraard moeten we de coronamaatregelen hierbij nauwgezet volgen: spreid dus je bezoek , houd rekening met de hygiënemaatregelen en kom op een ander moment terug wanneer het te druk is.

Benieuwd? Neem dan nu al een kijkje op de Digitale expo art doesnt pay the rent (https://www.oostende.be/Kunstacademieaanzee-extra-weekend-expo-art-doesnt-pay-the-rent) en ontdek hoe zij een pluk nemen uit hun oeuvre of nieuw werk creëren. Het is de kunstacademie die hen bindt en de tijd die deze werken vorm geeft. Ze pakken uit met heel veel diversiteit, zowel in techniek, vormgeving, medium of inhoud, elk vanuit hun specifieke artistieke proces. Vormgeven aan tijd is zeer persoonlijk, voor sommigen is dat feest, voor anderen is dat (r)evolutie! Geen groot bal, maar toch een beetje feest en uiteraard een taart.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker