Klassiek in de Kapel | Jozef De Beenhouwer - Pianorecital
Muziek > Concerten
ZONDAG
19
DECEMBER

Zondag 19 december 2021

Van 11u00 tot 12u00

Klassiek in de Kapel | Jozef De Beenhouwer - Pianorecital

Augustijnslei 76

2930 Brasschaat

€14

Basistarief: 14,00 €; Vriend: 12,00 €; Kassa: 16,00 €

Pianorecital met werken van o. m. Johann Sebastian Bach, Ludwig Van Beethoven, Frédéric Chopin en Maurice Ravel.

Na het voltooien van farmaciestudies aan de KULeuven in 1970 wijdde Jozef De Beenhouwer zich volledig aan de muziek. Hij studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Lode Backx. In 1975 behaalde hij er het Hoger Diploma voor piano met de grootste onderscheiding.

In de jaren ’90 vervolmaakte hij zich in Firenze bij David Kimball en trad op met solo recitals en in concert in Europa, Zuid-Korea en de Verenigde Staten van Amerika.
Hij stond ook vaak op de planken als kamermuzikant en liedbegeleider met o.a. Werner van Mechelen, Nina Stemme, Liesbeth Devos, … en realiseerde internationaal talloze radio- en TV-opnames, platen en cd’s. Zowel voor zijn opname van pianowerk van Peter Benoit als van Joseph Ryelandt kreeg hij de Caecilia-Prijs.

Op 29 november 2010 kreeg Jozef De Beenhouwer de Klara-Carrièreprijs en in maart 2019 ontving hij de Peter Benoit Prijs voor zijn jarenlange inzet voor de muziek van Vlaamse componisten.
Van 1983 tot 2013 was hij hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en van 1990 tot 2015 artistiek directeur van de Middagconcerten van Brussel. Hij is gastprofessor aan het Antwerps Conservatorium en wordt ook regelmatig gevraagd als jurylid bij internationale pianowedstrijden.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker