Ertebrekers + The Calicos
Muziek > Concerten
VRIJDAG
13
AUGUSTUS

Vrijdag 13 augustus 2021

Van 19u00 tot 23u00

Ertebrekers + The Calicos

Turnhoutsebaan 246

2100 Deurne

€6

Basistarief: 6,00 €

Ertebrekers

Weet je nog waar jij je bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback, ... de zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ertebrekers? Jawel, de West-Vlaamse tegenhangers van Heartbreakers is een Gentse groep die is opgericht door oude bekenden Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson, en Peter Lesage. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in het West-Vlaams, uiteraard.

Fast forward naar 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een hartverscheurend romige plaat. De titel? 'Crème'.Website | Facebook | Instagram | Twitter | Snapchat | Youtube | Spotify

The Calicos

Wanneer The Calicos in 2018 de hoofdvogel afschieten op de Humo's Rock Rally, smaakt hun melodieuze Americana naar meer. Er volgt een handvol fijne singles en een rits concerten. Maar voor hun debuutplaat wil het jonge zestal uit Antwerpen niet overhaast te werk gaan.

Fast forward naar 2020, het jaar waarin de wereld de pauzeknop indrukt. The Calicos komen in de zomer weer boven water met de single Nova, een sierlijke en epische oorwurm die het tot de eerste plaats van Radio 1's VOX-lijst schopt én de landing van de langverwachte plaat inzet.

In mei 2021 komt die plaat, The Soft Landing, uit bij Mayway Records. Negen diverse songs sterk, die het spectrum tussen Americana en indierock bestrijken en samen een warme plaat vormen. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun jonge leeftijd over het metier om uit die rijke invloeden een eigen sound te puren.

Na drie jaar zijn The Calicos klaar om een breed muziekminnend publiek aan te spreken en is de band uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

The Calicos:


Quinten Vermaelen (gitaar & zang)
Aäron Koch (gitaar & pedalsteel)
Sander Smeets (gitaar & keys)
Maximilian Dobbertin (keys)
Guido Op de Beeck (bas)
Olivier Penu (drums)
Faceb...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker