Studiedoping: geen goed idee!
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DINSDAG
27
APRIL

Dinsdag 27 april 2021

Van 19u30 tot 21u30

Studiedoping: geen goed idee!

nvt

8800 Roeselare

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Tijdens de blok kunnen pepmiddelen, slaap- en kalmeringsmiddelen kortstondig soelaas bieden aan gespannen studenten, maar de pilletjes hebben ook negatieve effecten die de slaagkansen net onderuit kunnen halen. In deze online infosessie voor studenten en/of ouders kom je te weten wat helpt en niet helpt.

Volg deze gratis online lezing op dinsdag 27 april 2021 van 19u30 tot 21u30 via onze Facebookpagina @ARhus.Roeselare. Inschrijven is niet nodigI.s.m. ARhus, CM en Teleblok
April betekent traditioneel het begin van de blok. Studenten nemen hun cursussen door, misschien zelfs voor het eerst. Bij sommigen lukt dat vlot, anderen komen voor onaangename verrassingen te staan en dan slaat de stress toe. Met een gezonde dosis stress is niets mis, het helpt om beter te presteren. Maar langdurige blootstelling eraan vermoeit het lichaam, veroorzaakt een verminderde eetlust en maakt vatbaarder voor ziektes. De coronamaatregelen zorgen bovendien voor een extra druk, nu ook ontspanning met vrienden wegvalt.


Uit een onderzoek van Teleblok in 2019 blijkt dat ruim één student op de tien tijdens de examens medicatie neemt tegen de stress. Is dat wel een goed idee? Pepmiddelen of slaap- en kalmeringsmiddelen kunnen kortstondig een aantal symptomen onderdrukken, maar veranderen niets aan de oorzaak. Bovendien heeft dergelijke medicatie heel wat negatieve effecten die de slaagkansen onderuit kunnen halen.


Wat helpt dan wel? Zijn er gezonde alternatieven? Dokter Emmanuel Nelis van AZ Sint-Lucas brengt een boeiende presentatie over de impact van medicatie op je gezondheid en studieprestaties. Psycholoog Brecht Noyez geeft jongeren en hun ouders concrete en praktische tips om stress te verminderen en te zorgen voor een goede nachtrust.
Voor meer webinars van CM surf naar www.cm.be/agenda

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker