Trio Aries (Winnaar Supernova 2020)
Muziek > Concerten
ZATERDAG
18
DECEMBER

Zaterdag 18 december 2021

Van 20u00 tot 21u30

Trio Aries (Winnaar Supernova 2020)

Wolvestraat 37

9600 Ronse

€13

Basistarief: 13,00 €; -26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen: 11,00 €; inwoners Ronse met VT-pas cat. 2: 9,00 €; inwoners Ronse met VT-pas cat. 1: 4,00 €

Drie jonge Belgische muzikanten, violiste Alice Van Leuven (De Twintigers, Klara), cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens hebben elkaar gevonden in het Trio Aries, vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste in Berlijn, Paul in de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich en Wouter in de Royal Academy of Music in Londen.

Het trio Aries won in februari 2020 de kamermuziekwedstrijd Supernova georganiseerd door radio Klara in Bozar en kreeg daarbij een speciale prijs met een CD-opname aangeboden. Het trio is sinds het seizoen 18/19 actief en werd geprogrammeerd om recitals te geven op o.a. het festival BxlSurScène, de concertreeks Espace Garage in Ottignies, het festival Klassiek Leeft Jong in Knokke, het festival Midi-Minimes, de Zomer van Sint-Pieter in Leuven, OdeGand in Gent, Klara in deSingel in Antwerpen en Klassiek in de Abdij in Jette. Onlangs maakte Trio Aries zijn debuut in de Henri Leboeufzaal in BOZAR Brussel, dat met lovende kritiek onthaald werd.

Programma:

Josef Suk: Pianotrio nr. 2 in c, op. 2
Franz Schubert: Notturno in Es, D. 897
Felix Mendelssohn: Pianotrio nr. 1 in d, op. 49

De werken in dit recital werden opgenomen op de debuut-CD van Trio Aries.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker