De Korte Keten-fietsroute 2021 ‘Van land naar klant’
Sport > Fietsen & Wandelen
MAANDAG
17
MEI

Maandag 17 mei 2021

Za 1 mei 2021 - Ma 31 mei 2021

Geen tijdstip beschikbaar

De Korte Keten-fietsroute 2021 ‘Van land naar klant’

Dorenbaan 14

3070 Kortenberg

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Week van de Korte Keten

Van zaterdag 15 mei tot zondag 23 mei organiseren de Vlaamse provincies, samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten, de vierde ‘Week van de Korte Keten’.

Ook in Kortenberg zijn er heel wat landbouwers die verse en kwaliteitsvolle producten recht van het land via de korte keten verkopen. Zonder tussenschakels. Dat betekent ook minder voedselkilometers en verpakkingsafval, én een eerlijke prijs voor de boer. Goed voor iedereen dus!

Fiets mee

Deze vierde editie van de ‘Week van de Korte Keten’ is de ideale gelegenheid om onze ‘Van land naar klant’-fietsroute in de schijnwerpers te zetten. Deze fietsroute neemt u mee langs een aantal verkooppunten en adressen waar producenten van korteketenproducten uit onze gemeente actief zijn. Druiven, schapenkaas, hoeve-ijs, Belgisch witblauw rundsvlees, aardappelen, witloof: ontdek het allemaal!

Tijdens de hele maand mei vindt u op elke stopplaats een Korte Keten-informatiebord. Deelnemers aan de fietstocht kunnen een mooie Korte Keten-prijs winnen.

Het parcours vindt u helemaal onderaan de pagina https://www.kortenberg.be/korte-keten-fietsroute-2021 onder 'externe websites'.

Het deelnameformulier vindt u op www.kortenberg.be/fietstocht-week-van-de-korte-keten-2021-deelnameformulier.

Indien u niet beschikt over internet, neem dan contact op met de dienst Omgeving ([email protected], of 02 755 30 70 en vraag naar de milieuambtenaar).

Picknickfietsen

Sportieve Bourgondiërs komen ook aan hun trekken. Deelnemers aan de fietstocht kunnen een picknickpakket reserveren en afhalen bij twee van de Korte Keten-producenten. Proef de korte keten van Kortenberg: u betaalt uw pakket dan rechtstreeks aan de producent of boer bij wie de reservatie werd gemaakt.

Het reservatieformulier voor dit picknickpakket vindt u via: https://forms.gle/nDEJ7fMAQTeXt9At7.

Info over alle activiteiten in Vlaanderen: www.weekvandekorteketen.be/agenda/

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker