Solotentoonstelling - Marcelle s'adonne au sexting - eric vande Pitte
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
VRIJDAG
18
JUNI

Vrijdag 18 juni 2021

Zo 16 mei 2021 - Zo 27 juni 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Solotentoonstelling - Marcelle s

Genthof 21

8000 Brugge

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In zijn werk confronteert eric vande Pitte de huidige samenleving met zijn kindertijd. De jaren ‘50 met als hoogtepunt Expo 58, stonden volledig in het teken van het vertrouwen in vrijheid en vooruitgang van een glansrijke toekomst.

Hij leerde de Franse taal met de zinnetjes: “Papa fume sa pipe dans son fauteuil. Maman est dans la cuisine. Elle fait de la soupe”. Het gezin was de hoeksteen van de maatschappij. Het toen bestaande maatschappijbeeld kreeg zijn bevestiging in de schoolboekjes. “Paul est un garçon” en “Marcelle est une Fille” worden titels van zijn tekeningen.

Eric laat zich tevens graag inspireren door andere kunstenaars en gebruikt, als eerbetoon, herkenbare fragmenten en verwijzingen uit hun werk.

Wat je vooral ontdekt in het werk van eric is een grenzeloze stroom van inspiratie en variatie. De werken zijn een gretig onderzoek naar de aard van papier, door de tijd en de omgeving aangetast, maar vooral een onderzoek naar tekenen met potlood op zich, met een sterke voorkeur voor het aniline blauw.

De tentoonstelling is zoals steeds een interessante reis langsheen de luchthartige gebeurtenissen van de twee hoofdrolspelers, Paul en Marcelle, die vertoeven in een geromantiseerde, virtuele leefwereld uit de Franse les. Pitte zoals weleer, zoals we hem kennen ondertussen. Alhoewel Marcelle in deze tentoonstelling stilaan de kindertijd lijkt te zijn ontgroeid en ondertussen adolescent is geworden. Of is het een anachronisme, wellicht een projectie in de tijd?

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker