W. A. Mozart CANCELLED
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 29 januari 2021 (van 20u00 tot 23u59)

/

W. A. Mozart CANCELLED

Heilig-Kruisplein 1

1050 Elsene

Dit concert gaat wel door: zonder live publiek in de zaal, maar met een livestreaming. Deze vind je hier vanaf 29 januari om 20u. 


Zal ooit de tijd komen dat we niet langer betoverd worden door de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart? Weinig waarschijnlijk… Het ‘van God gegeven wonder’ (aldus zijn vader Leopold) schreef in de net geen 35 jaar van zijn leven een verbluffende catalogus bij elkaar met meer dan 600 composities - stuk voor stuk melodieuze meesterwerken.

In die catalogus grasduinen om een programma samen te stellen gewijd aan het wonderkind is dan ook geen straf, maar zorgt wel voor de nodige keuzestress... Dirigent Kazushi Ono, ervaren rot in de operawereld, maakte een frisse selectie.

La Clemenza di Tito was Mozarts laatste opera: een spoedopdracht die hij in amper twee maanden klaarde, een politiek statement vol menselijke emoties dat vanaf de start boeit.

Nog meer menselijke emoties in Exsultate, jubilate: amper 17 jaar was Mozart, toen hij dit jubelende motet met aria-allures schreef voor de castraat Venanzio Rauzzini. “Het geluid van een genie op het toppunt van zijn kunnen”, oordeelde een recensent.

Dat hoogtepunt duurde nog zijn hele leven, en dat genie werkte sneller dan wie ooit: zo waren vier dagen voldoende om de prachtige Symfonie nr. 36 neer te pennen.

Flagey, Brussels Philharmonic

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker