Terugblik naar het WK veldrijden in Oostende
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Ma 12 april 2021 - Vr 30 april 2021

/

Terugblik naar het WK veldrijden in Oostende

Wellingtonstraat 17

8400 Oostende

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In februari 2018 wees de internationale wielerbond UCI het wereldkampioenschap veldrijden toe aan Oostende. Het plan was om het succes van het Belgisch Kampioenschap in 2017 te herhalen: spannende crossen, een straf parcours met een passage over het strand, een spectaculaire brug en tienduizenden toeschouwers die de veldrijders aanmoedigen.
Het coronavirus zorgde ervoor dat het WK cyclocross op 30 en 31 januari 2021 niet het geplande volksfeest was waar Oostende van gedroomd had. Oostendenaars misten de kans om toeschouwer te zijn bij een topevenement in eigen stad en de lokale horeca kon niet de grote massa toeschouwers ontvangen die anders in de Stad aan Zee zou neerstrijken.
Toch wilde Stad Oostende, dat het WK organiseert samen met het veldritcomité Hooglede-Gits niet bij de pakken blijven zitten. Een wereldkampioenschap bleef, ook zonder publiek, een belangrijk moment voor de stad. Het WK veldrijden wordt jaarlijks op tv gevolgd door meer dan een miljoen Belgen, een half miljoen Nederlanders en nog eens minstens honderdduizend kijkers uit andere landen wereldwijd.
Fotograaf Gregory Van Gansen was één van de gelukkigen die er wel live mocht bij zijn. Hij maakte mooie foto’s van het volledige weekend. Een selectie kunnen jullie, de Oostendenaars die dit grootse event moesten missen, nu bekijken in de bibliotheek Kris Lambert.
Gregory Van Gansen
De 30-jarige fotograaf woont in Antwerpen, heeft een marketingachtergrond en een passie voor sport en fotografie. Door veel te experimenteren en nauw te luisteren naar het advies van collega-fotografen is hij erin geslaagd om zich zonder specifieke opleiding toch succesvol om te scholen. Eind 2014 startte hij als zelfstandig fotograaf. Sindsdien werkt hij voor kranten, magazines en vakbladen. Sportfotografie, zijn oude liefde, is zonder twijfel zijn specialisme geworden. Voor hem is sport emotie en dat gevoel telkens opnieuw verrassend en vernieuwend vastleggen, vindt hij een fantastische uitdaging.

Voor wie nog meer veldrijden wil beleven kan nog tot 16 mei terecht in de Venetiaanse Gaanderijen voor de expo ‘Droogvis, Slijk en Algipan - Vlaamse meesters van de cross’. De tentoonstelling legt de ziel van de cross en zijn coryfeeën bloot met ijzersterke foto’s, straffe verhalen en audiofragmenten van Michel Wuyts, te beluisteren in de ErfgoedApp. ‘Droogvis, Slijk & Algipan’ startte al half december en is een groot succes: al meer dan 3.500 bezoekers kwamen langs.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker