Grenzen stellen zonder woorden - online sessie - Volzet
Opleidingen & Workshops
DONDERDAG
29
OKTOBER

Donderdag 29 oktober 2020

Van 19u30 tot 21u30

Grenzen stellen zonder woorden - online sessie - Volzet

Hanswijkstraat 74

2800 Mechelen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

> reserveren

Mag je als ouders nog eisen stellen, duidelijke grenzen stellen? Hoe doe je dit, in tijden waar kinderen steeds mondiger worden?
Sinds een aantal jaren wordt vooral ingezet op het begeleiden van kinderen: inspraak, overleg, coachen: een terechte inhaalbeweging! Maar kinderen hebben ook nog steeds nood aan ‘leiderschap’: ouders die een aantal grenzen aanbieden en bewaken op een respectvolle manier.
Als je grenzen stelt, gaan kinderen vooral je lichaamstaal ‘lezen’. Een juiste lichaamstaal is veel belangrijker dan je woorden. Het is je lichaam dat vertelt of je leiding neemt, twijfelt, kwaad of ontgoocheld bent, of er ruimte is voor discussie of niet. We verkennen de lichaamstaal verbonden met respectvol leiderschap en we verkennen ook de valkuilen. Ouders die echt leiderschap gebruiken, zijn kalm, duidelijk, niet boos of ontmoedigd en oeverloos geduldig... Geen nood, niemand is perfect en kinderen kunnen soms extreem grenzen verkennen. Maar als je het stap voor stap wil leren, ondervindt je alleen maar voordeel voor jezelf als ouder en voor je kind. 
De live sessie wordt vervangen door een gratis online sessie. Schrijf je in, want de plaatsen zijn -ook online- beperkt!

In samenwerking met CM Mechelen Noord, Gezinsbond Mechelen, Opvoedingswinkel

Activity Members: Hendrik Gaublomme

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker