RUISKAMER #3: Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine / Eric Thiele...
Muziek > Concerten
WOENSDAG
8
DECEMBER

Woensdag 8 december 2021

Van 19u45 tot 23u00

RUISKAMER #3: Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine / Eric Thiele...

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

€17

Basistarief: 17,00 €

Reuzen van de avant-garde brengen ode aan Mika Vainio

De Fin Mika Vainio was electronicapionier en de ene helft van het legendarische underground duo Pan Sonic. Als Ø of gewoon als Mika Vainio experimenteerde hij met atmosferische ambient, minimalistische techno en alles daartussen. In 2013 was Vainio te gast in Les Ateliers Claus in Brussel, waar hij samenwerkte en optrad met percussionist Eric Thielemans en avant-garde fenomeen Charlemagne Palestine. 

De muziek van toen verscheen in juni op plaat. Ter ere van die release én Vainio - de man overleed in 2017 - brengen Thielemans en Palestine, samen met Oren Ambarchi, de opnames opnieuw tot leven tijdens deze RUISKAMER. 

Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine
Met Oren Ambarchi op elektrische gitaar, Charlemagne Palestine als pianist-zanger en Vooruit-resident Eric Thielemans op drums ziet een gloednieuw trio het licht. Charlemagne Palestine is sinds de jaren ‘70 actief als componist, beeldend kunstenaar en performer. Met zijn hypnotiserende maximalisme is hij een van de meest enigmatische figuren uit de avant-garde tot dusver. Oren Ambarchi is componist en multi-instrumentalist, met tal van releases op zijn naam én een label - Black Truffle - onder zijn hoede. Eric Thielemans maakt deel uit van een hele resem formaties en groepen, gaande van dans en improvisatie tot Indonesische muziek.
Eric Thielemans & Oren Ambarchi
Oren Ambarchi’s oeuvre getuigt van een enorme productiviteit en variatie. Op parels als ‘Grapes From The Estate’ (2004), ‘Audience Of One’ (2012) en ‘Hubris’ (2016) deconstrueert hij traditionele muzikale conventies en creëert hij transcendente luisterervaringen. Als muzikale ontdekkingsreiziger werkte Ambarchi samen met o.a. John Zorn, Jim O'Rourke en Ricardo Villalobos. ‘Simian Angel’, zijn nieuwste release, is uit op Editions Mego. Op deze avond put Oren Ambarchi uit zijn rijkgevulde catalogus.


PRAKTISCH
wo 08.12 - 19:45 (doors) MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)
MUZIEK / experimenteel / avant-garde
€20 (add) / 17 (vvk) / 7 (student)

19:45 - doors
20:00 - support tbc
20:30 - Eric Thielemans & Oren Ambarchi
21:15 - pauze
21:30 - Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker