Parklife XL :: MARCO Z (album release)
Muziek > Concerten
DONDERDAG
29
JULI

Donderdag 29 juli 2021

Van 20u00 tot 23u30

Parklife XL :: MARCO Z (album release)

Elfde Liniestraat 23 A

3500 Hasselt

€12.5

Basistarief: 12,50 €

Marco Z heeft een prachtige plaat uit en iedereen mag het horen! Samen met een live band samengesteld uit een kluitje exquise muzikanten stelt hij 'Lost Connections' voor op Parklife XL op 29 juli!

+++ MARCO Z +++

Met zijn eerste solosingle “I’m a Bird” werd singer-songwriter Marco Z plotsklaps wereldberoemd in eigen land. Grote podia, pers, tv, awards, Europese tours,… Z’s gewone leven dat hij bezong op debuutplaat “The Ordinary Life of Marco Z”, was even plotsklaps geschiedenis. Opvolger “Hold Me Like the World Is Ending” surfte verder op dezelfde vibe, maar daarna was het tijd voor een pauze. Tijd voor iets anders ook. De langverwachte moeilijke derde van Marco Z ging eigenlijk een old-school late eighties rockplaat worden. Samen met enkele Sore Losers zou hij die eindeloos touren in zweterige clubs. En toen …. corona. Dus plaat en plan terug in de kast (tot nader order).

Z trok zich terug op zolder en ging aan de slag met drumcomputers, synths en zijn vertrouwde akoestische gitaar. Chanteuse extra-ordinaire Elke Smeets en creatieve duizendpoot Joey Brocken (Chackie Jam) voegden zoetgevooisde zangpartijen toe. Alessio Di Turi (Sore Losers) mixte de hele handel als een baas. En Lost Connections was klaar. Een plaat over het verliezen van en opnieuw op zoek gaan naar connectie. Een beetje zoals Z’s Macbook uit 2012, op die slecht verbonden zolder. Het constante scannen naar een wifisignaal geldt doorheen de plaat ook als metafoor voor de zoektocht naar verbinding met anderen of met je (vroegere) zelf, in deze anders hypergeconnecteerde digitale tijden.

Marco Z live is:
Marco Z
Elke Smeets
Alessio Di Turi (The Sore Losers)
Kevin Maenen (The Sore Losers)
Joey Brocken (Chackie Jam)
Stoffel Hias (Coem, boyShouting)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker