Online ICT-cursus ism Seniornet : Internetfraude, geef oplichters geen kans !
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 6 mei 2021 (van 9u00 tot 11u30)

/

Online ICT-cursus ism Seniornet : Internetfraude, geef oplichters geen kans !

Zonderstraat z/n

9800 Deinze

€7.14

Basistarief: 7,14 €

Online cursus. Phishing blijft een van de populairste wapens van cybercriminelen. Via allerlei trucjes en kanalen, van e-mail tot sociale media, proberen ze je geld of gegevens te stelen. Niet zelden spelen ze daarbij in op actuele gebeurtenissen, zoals de coronacrisis.
Sms- of instant messaging-apps worden gebruikt voor "smishing": je krijgt een sms, WhatsApp- of Facebook Messenger-bericht met daarin een waarschuwing en het verzoek om op een link te klikken of een nummer te bellen. Denk niet te snel dat het jou niet kan overkomen. Het gaat véél verder dan een malafide link of bijlage in een e-mail. Het Centre for Cyber Security in België kreeg het afgelopen jaar bijna twee keer zoveel phishingmeldingen binnen als het jaar ervoor. Op een speciaal daarvoor bedoelt e-mailadres kwamen in 2020 3,2 miljoen berichten binnen.
Volgens Febelfin waren er vorig jaar 67.000 gevallen van phishing (vijf keer meer dan in 2019) voor een bedrag van ongeveer 34 miljoen euro. Tijdens deze sessie bezorgen we jullie tips tegen deze valse hengelpraktijken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker