Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 3 mei 2021 (van 19u00 tot 21u00)

Maandag 10 mei 2021 (van 19u00 tot 21u00)

Maandag 17 mei 2021 (van 19u00 tot 21u00)

/

Sounddesign met analoge synthesizers i.s.m. Center-MCS

Vaartkom 4

3000 Leuven

€44

Basistarief: 44,00 €; Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA: 33,00 €; Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft - 35.00: 35,00 €; Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen: 48,00 €; UiTPAS (enkel voor houders van een geldige UITPAS met kansentarief) - 9.00: 9,00 €

Dit is een ONLINE cursus die integraal doorgaat in een virtuele lesomgeving. We werken de inhoud van de sessies op zo'n manier uit dat het online gegeven een meerwaarde is bij het deelnemen! Meer info in de tekst hieronder.
///
De introductie van eerste analoge synths zoals Moog Minimoog of Buchla's synth in de jaren '60 deed de muziekwereld op haar grondvesten daveren. Het werd tevens startschot van het enorm uitgebreide genre van elektronische muziek. Een genre waarin alles mogelijk is en waar geregeld totaal nieuwe stijlen en subgenres opduiken.
In deze introductieworkshop maak je kennis met de fascinerende wereld van analoge synths, één van de basisinstrumenten van de elektronische muziek. Je leert de componenten (oscillators, filters, envelopes, modulatie sectie) waaruit een analoge synth is opgebouwd uitgebreid kennen en ontdekt hoe deze op elkaar inwerken.
Vervolgens kiezen we een aantal instrumenten uit je vertrouwde omgeving en leer je hoe je de klanken ervan op een analoge synth kan programmeren. Vervolgens gebruik je deze kennis om je eigen klankenpalet te ontwerpen door middel van analoge synthese technieken.
Zo werken we: we ontmoeten elkaar elke sessie via Zoom. Enkele dagen voor de start krijg je nog een mail met praktische instructies!
+++
Over het Center-MCS Het Center for Music, Coding & Sound Design is een organisatie en community in Gent die zich toespitst op de cross-over tussen muziek, geluid en nieuwe (digitale) technologie. Center-MCS wil nieuwe benaderingen en technieken verspreiden via events zoals talks, performative lectures en educatieve activiteiten waaronder workshops en masterclasses. De focus ligt hierbij op topics zoals analoge/digitale geluidssynthese, digitale modulaire synthese (met software systemen zoals MaxMSP, Pure Data, Reactor or VCV rack), compositie en arrangementstechnieken in verschillende genres van elektronische muziek, (live) coding en algorave style muziekproductie.

In samenwerking met Center-MCS

Begeleiders: Valery Vermeulen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker