[email protected]: Omgaan met verlies
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 15 oktober 2019 (van 19u00 tot 21u00)

/

Kraks@dekrook: Omgaan met verlies

Voldersstraat 1

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

https://dekrook.be/activiteiten/kraks-dekrook-omgaan-met-ver

Hoe omgaan met het verlies van een dierbare? Valt deze pijn te verwerken? En wat met de verwerking bij iemand anders? Geen eenvoudige onderwerpen, maar wel een onontkoombaar deel van het leven. Gelukkig zijn er experten die ons hierbij kunnen helpen. Onze kraks geven u inzicht en praktische tips hoe om te gaan met verlies.


Met lezingen van o.a.:

* Marc Cosyns (Dokter, lid commissie euthanasie& praktijkassistent aan de Universiteit Gent Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Gezondheidswetenschappen, Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg): Over de eindigheid van het leven, en hoe ermee om te gaan.
Kunnen we leren omgaan met de dood? En hoe slagen we daarin zonder ons te laten overweldigen door angst? Als huisarts en docent medische ethiek en palliatieve zorg, is Marc Cosyns een belangrijke stem in het euthanasiedebat en een pleitbezorger voor een waardig levenseinde voor iedereen.

* Let Dillen (Klinisch psycholoog & onderzoeksmedewerker Dienst Geriatrie, UZ Gent): Rouwen onderzocht.
Hoe gaan we om met eigen levenseinde en dat van anderen? Hoe ziet een rouwproces eruit? En hoe verloopt dit bij kinderen en ouderen? Klinisch psychologe bij UZGent en onderzoeker in de palliatieve zorg Let Dillen biedt inzicht in de verschillende visies en onderzoek over verlies en rouwen.

* Lore Vonck (Coördinator Werkgroep Verder Na Zelfdoding, Deelwerking van het VLESP - Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie): Verder na verlies.
Werkgroep Verder na Zelfdoding, het expertisecentrum inzake rouwen na zelfdoding, is één van de organisaties die achter het platform Zelfmoord1813.be werkt aan suïcidepreventie en postventie. En die in het bijzonder de zorg voor nabestaanden na zelfdoding organiseert en coördineert. Coördinator Lore Vonck deelt haar inzichten over rouwen en omgaan met een verlieservaring.Demo:

* Postkantoor 00/00/00:
Een postkantoor voor brieven van en naar overleden mensen. Het postkantoor wil mensen op verhaal brengen, door te schrijven over de dood heen. Handgeschreven brieven naar overledenen of als nalatenschap. Want liefde overlijdt niet.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker