Tiny Legs Tim | Call us when it's over
Muziek > Concerten
ZONDAG
19
DECEMBER

Zondag 19 december 2021

Van 20u00 tot 22u00

Tiny Legs Tim | Call us when it

Stationstraat 201

9170 Sint-Gillis-Waas

€15

Basistarief: 15,00 €; ABO: 11,00 €; KAS: 17,00 €

‘Call Us When It’s Over’, het 6de studio album van Tiny Legs Tim, is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het ‘samen muziek maken’ na drie maand muzikaal braakland tijdens de eertse lockdown.
We zullen de lente en de zomer van 2020 nooit vergeten. In maart werd de wereld getroffen door de Covid-19 pandemie. Overal ter wereld gingen steden en landen in lockdown, werden bars en podia gesloten en verstomde elke vorm van livemuziek.
Na drie maanden van totale isolatie —zonder jamsessies of optredens in Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent of eender welke plaats— besloten Tiny Legs Tim en enkele vrienden een weekend te boeken in de The Yellow Tape recording studio. Het doel: vastleggen van de emotionele ontlading en de energie van die eerste keer opnieuw samen spelen.
Een eenvoudige live-opstelling, een 60's Faylon mengtafel en een oude 24-track tapemachine werden gebruikt om deze uitbarsting van muzikale vreugde op te nemen. Tijdens het weekend bereikten Tim en zijn muzikanten de aanstekelijke flow die ze al zo vaak mochten ervaren tijdens de nachtelijke jams in een volgepakte en stomende Missy Sippy. Vier muzikanten die tot één geheel versmelten in een energieke dans met het publiek, geleid door de zwoele beats van de drums (Bernd Coene), de dirty grooves van de bas (Mattias Geernaert) en de opzwepende dialoog van de gitaren (Toon Vlerick & Tiny Legs Tim).
Tim en zijn kompanen hebben lang moeten wachten tot ze gebeld werden - en tweede lockdown gooide roet in het eten¬ - maar eindelijk is het zo ver. Dit viertal staat te popelen om elkaar en het publiek op sleeptouw te nemen voor een energieke liveshow vol positieve energie en spelplezier.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker